Title of a News Article

Akçakale’ye OSB müjdesi!

 Akçakale’ye OSB müjdesi!
banner206

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, bugün AK Parti Akçakale seçim bürosunun açılışında yaptığı konuşmada, Akçakale’ye Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) kurulacağının müjdesini verdi.

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, 30 Mart’ta yapılacak olan yerel seçimlerde AK Parti’nin Şanlıurfa’da zaferle ayrılabilmesi için çalışmalarını yoğun bir şekilde sürdürüyor. İlçe ilçe, mahalle mahalle, köy köy gezerek vatandaşların sorunlarını dinleyen ve partisine destek isteyen Bakan Çelik’in son durağı Suriye sınırında bulunan Akçakale ilçesi oldu. AK Parti Milletvekili Halil Özcan, AK Parti İl Başkanı Av. Yusuf Eğilmez ve AK Parti Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç’in de eşlik ettiği Bakan Çelik, Akçakale ilçesinde seçim bürosu açılışına katıldı. Akçakale Belediye Başkanı ve AK Parti Akçakale Belediye Başkan Adayı Abdulhakim Ayhan ile yaklaşık 5 Bin kişinin katıldığı mitingde konuşma yapan Çelik, Akçakale’ye Tarım İhtisas Organize Sanayi Bölgesi’ni (OSB) kurulacağının müjdesini verdi.

Şanlıurfa’nın en önemli sorununun işsizlik olduğunu belirten Çelik, “Şanlıurfa’da 2 sanayi bölgesini tamamladık. Yani Şanlıurfa’da şuanda merkezde 2 sanayi bölgesi oldu. Fabrika arsası yok. 2 yılda tam 10 Bin Şanlıurfalı gencimiz Organize Sanayi Bölgesinde çalışmaya başladı. Yeni dönemde en az 3 veya 4 organize sanayi bölgesini buna ilave etmemiz gerekiyor. Bunlardan bir tanesi Birecik’te, bir tanesi Viranşehir’de, bir tanesi Siverek’te ve tarım OSB ise Akçakale’de inşa edilecek inşallah. Tarım Sanayi Organize Bölgesi inanıyorum ki; Binlerce Harranlı ve Akçakaleli kardeşimizin iş imkanı olacak, umudu olacak, ihracat merkezi olacak. Şanlıurfa, Ankara değil Koya ile yarışmaya gidiyor” dedi.

Akçakale Sınır Kapısı’nın da Suriye’de yaşanan sorunlar nedeniyle karşı taraftan kapatıldığını vurgulayan Çelik, Şanlıurfa’da yaşanan enerji sorununun da Başbakan Erdoğan tarafından masaya yatırıldığını ve çözüme kavuşacağını belirtti. 
Bakan Çelik, seçim bürosunun açılışını yaptıktan sonra  Akçakale ilçe Kaymakamlığına geçti. Burada ilçe Kaymakamı Eyüp Fırat'tan ilçenin genel brifingini aldı. öncelikli olarak Suruç- Akçakale ve Akçakale- Ceylanpınar yolunun onarılması için Karayolları ekiplerine talimat verdi.  
Çelik, daha sonra esnaf ve vatandaşları ziyaret ederek sorunlarını dinledi.

 

Güvenç; 30 Mart, son tokadı olacak

AK Parti Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkan Adayı Celalettin Güvenç de, 30 Mart’ın Türkiye’yi karanlık döneme götürmek isteyen, bu ülkede kardeş kavgasını tekrar çıkarmak isteyenlere bu milletin son tokadı olacağını söyledi. Bu milletin geçmişi unutmadığını dile getiren Güvenç, “Bu millet liderine, hizmetkarına, partisine bir kere daha sahip çıkacak. Durmak yok yola devam . Bunun için AK kadrolar Başbakanıyla, bakanlarıyla, Büyükşehri adaylarıyla, ilçe adaylarıyla, meclis üyeleriyle, mutfaktaki isimsiz kahramanlarıyla yurda yayıldık, devam edeceğiz, bu oyunu bozacağız ve asla pes etmeyeceğiz” diye ifade etti.

 

Özcan; Bunların amacı hizmet değil

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Halil Özcan ise, Akçakale’deki MHP adayı Mehmet Yalçınkaya’yı ırkçılık yapmakla suçlayarak, “Bunların amacı hizmet değil, bunların amacı ayrıştırmaktır. Birlik ve beraberliğin sağlanması için 30 Mart’ta oyunuzu AK Parti’ye verin” dedi.

 

Ayhan projelerini açıkladı

AK Parti Akçakale Belediye Başkan Adayı Abdulhakim Ayhan ise, Suriye’de yaşanan iç çatışmalardan dolayı ilçede hizmet anlamında belki eksikliklerinin bulunduğunu belirterek, “30 Mart’tan sonra Sayın Bakanımız ve Sayın Celalettin Güvenç’in destekleri ile Akçakale’ye daha güzel hizmetler yapacağız” şeklinde konuştu.

Ayhan, Akçakale’de uygulamak istediği başlıca projeleri ise şöyle sıraladı;

Yeni otogar, sosyal ve spor tesisleri, yeşil alanların çoğaltılması, yeni adliye ve emniyet binasına yer tahsisi, büyük bir camii, hal pazarı, buğday ve hayvan pazarı, Akçakale-Urfa yolunda alt geçitlerin yapılması, işsizliğin giderilmesi için eğitim amaçlı kurslar, bütün köylerin alt ve üst yapı çalışmaları.”

 

 

Güncelleme Tarihi: 18 Mart 2014, 14:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195