Title of a News Article

Aktar pazarı esnafı dertli!

.

Aktar pazarı esnafı dertli!
banner206

Balıklıgöl Platosunda bulunan Aktar Pazarı, yaşanan elektrik kesintileri sebebiyle DEDAŞ’a isyan etti.  Pazar esnafı, elektrik kesintileri sebebiyle iş yapamadıklarını belirtti.

Bölgede yaşanan çatışmalardan dolayı ekonomik olarak zor günler yaşayan esnafın başı bu sefer de elektrik kesintileriyle dertte. Yaşanan kesintilerden dolayı birçok esnaf çalışmazken birçok esnafta 3 gündür elektrik olmadığı için dükkânlarını dahi açmadı. Yaşadıkları mağduriyetten dolayı DEDAŞ’a tepki gösteren esnaf, yaşanan kesintiler için yetkililerden çözüm beklediklerini söylediler.

 

MUM IŞIĞINDA SATIŞ YAPIYORLAR!

Aktar Pazarı esnafı elektik kesintilerinden dolayı iş yapamaz duruma geldi. Daha önce akşamın geç saatlerine kadar çalışan esnaf elektrik olmadığından dolayı hava kararır kararmaz işyerlerini kapatmak zorunda kalıyor. Yine de çarşı üstü ahşaplarla kaplı olduğu için gündüz vakitlerinde bile çarşının bazı yerleri karanlıkta kalabiliyor. Buna kendi yöntemleriyle çare bulmaya çalışan bazı esnaflar ise çaresiz oldukları için mum ışığında satış yapmaya çalışıyorlar. Hal böyle olunca da elektrik kesintisini gören müşteriler de çarşıya uğramaz oldu.

 

İŞÇİOĞLU: BENİM BU ZARARIMI KİM KARŞILAYACAK?

Aktar Pazarı esnaflarından Mehmet İşçioğlu, elektrik kesintisinden dolayı dükkanlarını erken kapattıklarını ifade etti. İşçioğlu,“Elektriğimiz 3 gündür yok. Bu elektriklere bir çözüm bulunsun artık ya tam gelsin ya da tam gitsin. Ne yapacağımızı şaşırmış durumdayız. Yetkililerin bu soruna bir çare bulmasını istiyoruz. Elektrik 3 gündür hiç gelmediği için çok fazla zararım oldu. Benim bu zararımı kim karşılayacak? Biz faturalarımızı da doğru ödüyoruz. Üstelik Şanlıurfa gibi büyük bir şehirde yaşıyoruz köyde değil yani. Buna çözüm bekliyoruz. Artık bu duruma ayak uydurmaya çalıştık bunun için ise mum ışığında satış yapmaya çalışıyoruz. Elektrik varken saat 7-8’e kadar dükkânlarımız açıktı ve müşterilere hizmet veriyorduk. Bu durumda hava kararmasına yakın dükkânlarımızı kapatıyoruz. DEDAŞ’ı çok kez aradık. Şikâyetlerimiz sonucunda gelip trafoyu bir iki defa açıp kapatıp tekrar gittiler bize yine bir çözüm bulmadılar” dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 10:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195