Title of a News Article

Ankara'da baskılar devam ediyor!

Ankara'da baskılar devam ediyor!
banner206

Yüzyılın projesi olan ucuz konutla ilgili Şanlıurfa'ya verilen sayının yetersiz olduğu düşüncesiyle Ankara'da yoğun bir trafik yaşanıyor. Şanlıurfa'ya verilen 6 bin konut sayısında artışların yaşandığı öğrenildi.

Dar gelirli aileler için yapılması planan 250 bin konut projesi 81 ilde yapılacak. Projede yer alan Şanlıurfa'ya ilk etapta 6 bin konut sözü verildi. En çok İhtiyaç duyulan ilçeler arasında olan Siverek ilk etapta listede olmasa da AK Parti Milletvekili Kasım Gülpınar'ın girişimleri ve Siverek Belediye Başkanı Ayşe Çakmak'ın gerçekleştirdiği görüşmeler neticesinde Siverek ilçesi de projeye dahil edildi ve 500 konut sözü alındı. 

Yaşanan bu güzel gelişmelerin ardından dün Ankara'ya giden Urfalı Başkanlar, konut sayılarının arttırılması için temaslarını sürdürüyor. AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı TOKİ yetkilileri ile yaptığı görüşmeler neticesinde Eyyübiye'ye artı 500, Viranşehir'e artı 250 ve Siverek'in de 500 ile listeye alınmasıyla toplamda 1250 konut daha Şanlıurfa'ya kazandırılmış olacak. 

İlk açıklanan 6 bin konut sayısı böylelikle 7250'ye yükselmiş oldu. Ankara'da yaşanan yoğun baskılarla birlikte bu sayının dahada artması bekleniyor.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 16 Eylül 2022, 14:36
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195