Title of a News Article

Artık sizin karşınızda el pençe divan duracak Urfalı yok

Artık sizin karşınızda el pençe divan duracak Urfalı yok
banner206

Şanlıder Onursal ve Kurucu Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, sonunda suskunluğunu bozdu. “Eline vur ekmeğini al’ dönemi bitti” dedi.

Erdoğan, “Gaziantep’te ikamet eden Urfalıların tamamında, kabul edilmedikleri, ayrımcılığa maruz kaldıkları, yaptıkları işte bulundukları konumda Urfa kökenli hele hele Suruçluysa büyük bir ön yargı ile karşılandıkları benimsenmedikleri, dışlandıkları algısı olduğunu söyledim ve bunu dedim diye adeta hedef tahtasına oturtuldum. Peki yok mu? Böyle bir algı var. Hem de Urfalıların tamamında var. Böyle bir şeyin olmadığını söyleyen tek bir kişiye rastlayamazsınız” şeklinde konuştu.

‘Gaziantep’in sözünü sakınmayan gazeteci kökenli korkusuz milletvekili de defalarca söyledi. O, Gaziantep’te belli bir kesimin Antep’in ilçelerini ve köylerini kabullenmediklerini söyledi’ diyen Erdoğan, “Ben aynı konuyu Urfalılar bağlamında söyledim. Milletvekili söyleyince alkışlayanlar manşete çıkaranlar ben söyleyince adeta hain ilan ettiler. Bu ne tutarsızlık. Bu bile tam bir ayırımcılık örneği. ‘Olmadı Başkan’ diye haber yapanlar üş beş Urfalı ile görüşseler ya.  Haberin altına onların görüşlerini de paylaşsınlar. Bir başkası cumhurbaşkanının da katıldığı okul cami yaptıranların davet edildiği bir yemeğe bir Urfalı iş adamının da davet edilmesini ayrımcılık olmadığına örnek olarak gösteriyor. Pes doğrusu. İşte bu, tam olarak ayrımcılık zihniyetinin mahsulü bir düşünce” ifadelerini kullandı.

SİZ HALA URFALILARI, URFALILAR KAHVESİNDE

OTURAN AMELELERDEN İBARET Mİ SANIYORSUNUZ?

Erdoğan, “Şunu herkes bilsin ve hesabını ona göre yapsın Bu Urfalılar, 50 yıl 60 yıl önce gelen eski Urfalılar değil. Bu memlekete amele olarak geldik, hamallık yaptık. Belki okuma yazmamız yoktu, belki yol yordam bilmiyorduk, ancak bunların hepsini aştık. Eskiden inşaatların kumunu çimentosunu taşıyorduk, inşaat bekçileriydik, bugün o inşaatların müteahhitlereyiz. Urfa’nın bir köyünden geldik ama, bugün Türkiye’nin tanınan bir sanayicisiyiz, eskiden başı açık yalın ayak geldiğimiz hastanenin doktoruyuz. Okuma yazma bilmeyenlerin torunları bugün üniversite hocası oldu. Yüzden fazla avukat, bir o kadar mimar, iki yüz üç yüz inşaat mühendisi belki binden fazla eğitimci. Gençlerimizin çoğu üniversite mezunu. Birilerine soruyorum. Siz hala Urfalıları, Urfalılar kahvesinde oturan amelelerden ibaret mi sanıyorsunuz? Bu memlekette biz de fikrimizi söylemeyecek miyiz? Biz de varız demek suç mu?” diye sordu.

Yaklaşık 1,5 yıl önce CHP Genel Merkez düzeyinde temaslarının olduğunu ifade eden Erdoğan, “Birkaç kez CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile görüşmemizde bu toplantı gündeme geldi. Amacımız CHP Genel Başkanını Gaziantep’teki Urfalılar kamuoyu ile bir araya getirmekti. Ana muhalefet partisi liderinin mesajını iletmesi, Urfalıların varsa sorunlarını sıkıntılarını ifade etmenin ortamını oluşturmaktı. Bunu konuşmamda da ifade ettim. Bu CHP’ye geçiş toplantısı ya da bir partiden küsüp başka bir partiye geçme hareketi, hele ki siyasette mevzi kazanma aracı hiç değildi. Sen misin bu toplantıyı yapan?  Başımıza gelmeyen bize söylenmeyen kalmadı. İktidar partisinin tepki vermesini anladık, lakin Gaziantep’teki CHP’lilere ne oluyor? Bize en büyük tepkiyi onlar gösterdi, adeta bize eski deyim le ‘İlanı harp ettiler’ karalar bağladılar” açıklamasını yaptı.

Şanlıder Onursal ve Kurucu Başkanı Mustafa İsmet Erdoğan, konuşmasını şöyle devam ettirdi:

 “Kapalı kapılar arkasında söylediklerini bir tarafa bırakın sosyal medya paylaşımlarına kadar düşürdüler. Gerçek CHP’li dostlarıma söyleyeyim. Bu kafayla CHP’nin iktidara geleceğini hiç sanmıyorum. Bu kentte yaşayan herkes bilir Gaziantep eskiden CHP’nin kalesi idi. Ne oldu da CHP yüzde 15’i geçemiyor, iki milletvekilinden fazla çıkaramıyor? Bunların anlamadığı son yıllarda Gaziantep’in sanayileşmesi ile sosyo-demografik yapıda büyük değişiklik olduğu. Bugün Gaziantep nüfusunun yarısı doğu ve güneydoğudan göçle gelenlerden oluşuyor ve neredeyse tamamına yakını mütedeyyin. Siz bunların desteğini almazsanız, bunları partiye kazandırmazsanız, aşiret tarikat deyip insanları yaftalayıp adeta parti kapısından içeri sokmazsanız nasıl iktidara geleceksiniz? Bu milletin yüzde 90’ı İslami değerlere saygılı, yüzde 60’a yakını namazını kılar ve yüzde 80’ine yakını Cuma namazına gider. Böyle bir ortamda Kuran’a, diyanete, İslami değerlere dil uzatırsanız bu AK parti gider, beyaz parti gelir, ama siz gelmezsiniz. Bu Millet, dinini diyanetini geçim kaygısının önüne koyar” tespitini yaptı.

(Kaynak: Gaziantep Sabah) 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195