Title of a News Article

Bakan'dan kritik açıklama...

Bakan'dan kritik açıklama...
banner206

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, yaz tatili ile ilgili merak edilen sorulara cevap verdi. Ersoy, "Haziranda ufak ufak iç turizm ile başlayacağız. Haziran'da hava trafiği yavaş yavaş başlar. Uçuşlar temmuz sonuna kadar aşamalı açılabilir. Havalimanlarında test merkezleri kuruyoruz." ifadelerini kullandı.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy önemli açıklamalarda bulundu. Ersoy, "Otellerde 'Coronasız alanlar' sertifikalandırılacak. Otellere sertifika almalarını öneriyoruz. Öte yandan her şey dahil kalkacak diye bir şey yok. Salı günü genelge yayınlayacağız." dedi.
Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy CNN Türk canlı yayınında şu ifadeleri kullandı: 
Hatları, trafiği kapatmak kolay. Önemli olan bunları açabilmek. Hemen kapatılabiliyor ama açmak için müzakere gerekiyor. Virüs olayını bir noktaya getirmeniz gerekiyor. Sertifikasyon belgelendirme prosedürü hazırladık. 4’lü gruptan oluşuyor. Birinci grupta havayolları ve havaalanları var. İkinci grupta oteller, konaklama tesisleri, müze-ören yerleri ve restoranlar var. Üçüncü grupta turizm taşımacılığı var. Dördüncü grupta ziyaretçi dediğimiz yolcular var.
132 maddelik bir kriter. Sadece konaklama ve restoranlarla ilgili olan kısmı. www.tga.gov.tr ‘de maddeler yayınlandı.
Haziranda ufak ufak iç turizm ile başlayacağız. Haziran'da hava trafiği yavaş yavaş başlar. Uçuşlar temmuz sonuna kadar aşamalı açılabilir. Havalimanlarında test merkezleri kuruyoruz.
Bu sene için otellerin yüzde 50 -60'ını açabilirsek iyi bir dönem geçirmiş oluruz. Her şey dahil kalkacak diye bir şey yok. Otellerin spa merkezileri açık olacak.
(Konaklama fiyatlarında bir artış olacak mı?) Bu sene öncelik fiyat değil hareketi başlatmak olacaktır.
Kruvaziyer turizm sezon sonuna kayabilir. 2020 dünyanın uğradığı bir yol kazası oldu.
Özel tiyatrolar da 3'lü, 4'lü bir paket hazırladık. Oynayamayan oyunları arşivleyip yayınlayacağız. 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195