Title of a News Article

Bakan Kurum'dan Urfa'ya müjde ..

Bakan Kurum'dan Urfa'ya müjde ..
banner206

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memleketi Şanlıurfa’ya belediye başkanlarının en çok istediği isim olan Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum’un gelmesini sağladı. Bakan Nebati ile Şanlıurfa’ya gelen Bakan Kurum, gerek il merkezi ve gerekse de ilçeler için müjdeler verdi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati, memleketi Şanlıurfa’nın gelişmesi ve kalkınmasında büyük rol oynuyor. Kabine üyelerini tek tek Şanlıurfa’ya getirmeyi planlayan Bakan Nebati, bu kapsamda bugün Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ile birlikte Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa Valiliği’ne yapılan ziyaretin ardından Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret eden iki Bakan, burada Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, bazı milletvekilleri, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve ilçe belediye başkanlarının katılımıyla değerlendirme toplantısı düzenledi. Belediye Başkanları, toplantıda Bakan Kurum’dan ilçelerine yapılacak yatırımlar için destek talebinde bulundu. Bu taleplerin birçoğundan olumlu dönüş alındığı öğrenildi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi'nde düzenlenen değerlendirme toplantısının ardından basın açıklamasında bulunan Bakan Nebati, hemşehrileri olan Şanlıurfalıları yeni hizmetlerle buluşturacak olmaktan duyduğu memnuniyeti dile getirdi.

"2 MİLYAR LİRAYA YÜKSELDİ"

Güneş enerjisi yatırımlarına yönelik Bakanlığın desteklerinin sürdüğünü ifade eden Nebati, kentte Bakanlığın yatırımlarından istifade eden çiftçi sayısının ve alınan destek miktarının arttığını vurguladı. Nebati, kentteki OSB sayısının yatırımlarla 6'ya çıkarılacağını belirterek, Şanlıurfalı kredi kullanan üretici sayısının 11 bin 247'ye, kredi bakiyesinin ise 2 milyar liraya yükseldiğini bildirdi.

"VAR GÜCÜMÜZLE ÇALIŞMAYA DEVAM EDİYORUZ"

Şanlıurfa'nın tarım, sanayi ve turizm anlamında hükümetten aldığı destekle yatırımı artırdığını anlatan Nebati, şunları kaydetti:

"AK Parti olarak tüm dünyanın yaşadığı bu çalkantılı değişim sürecine ülkemizi her alanda hazırlamak, ürettiğimiz katma değeri ve ihracatta dünyadan aldığımız payı artırmak, istihdam olanaklarını genişletmek için sizlerle yan yana, var gücümüzle çalışmaya devam ediyoruz. Bugün kaynaklarını daha fazla oranda üretime, ihracata ve üretken alanlara yönlendiren bir Türkiye var. Bugün, dönüşen dünyada her alanda giderek daha fazla öne çıkan bir Türkiye var. Bu yolculuğumuzda girişimcilerimiz, sanayicilerimiz, çiftçilerimiz ve üreten her bir insanımız önemli bir rol oynuyor."

BAKAN KURUM: BALIKLIGÖL’E KÜLTÜR ADASI PROJESİ YAPILACAK

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum ise, Balıklıgöl yakınlarında "Kültür Adası Projesi" ve Karaköprü'de Millet Bahçesi yapacaklarını müjdeledi. Ayrıca atıl durumda bulunan Germuş Kilisesi'nin de onarılacağını söyledi.

Bakan Murat Kurum, Balıklıgöl yakınlarında "Kültür Adası Projesi" ve peyzaj düzenlemesi yapacaklarının müjdesini vererek, binlerce yerli ve yabancı turistin ziyaret ettiği bu kutsal mekanı Şanlıurfa'ya yakışır bir hale getirmek istediklerini söyledi.

Şanlıurfa'da TOKİ'nin yaptığı ve yapacağı çalışmaları da anlatan Bakan Kurum, Şanlıurfa merkez ve ilçelerine çevre düzenlemesi ve farklı projeler için 20 milyon liraya yakın kaynak aktaracaklarını belirtti.

Karaköprü'de Millet Bahçesi yapılacağını da sözlerine ekleyen Bakan Kurum, Germuş Kilisesi'nin onarımı için 10 milyon TL bütçe ayıracaklarını da kaydetti.

Bakanlar ve beraberindekileri, daha sonra AK Parti İl Başkanlığını ziyaret etmek üzere Büyükşehir Belediyesinden ayrıldı.

Güncelleme Tarihi: 18 Ekim 2022, 23:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195