Title of a News Article

Bakan Nebati'den dikkat çeken çıkış

Bakan Nebati'den dikkat çeken çıkış
banner206

Hazine ve Maliye Bakanlığı Nurettin Nebati, enflasyonla mücadele kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren yem, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üreticileriyle görüştü. Toplantının ardından kendi sosyal medya hesabından açıklama yapan Nureddin Nebati, "Vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmak amacıyla uyguladığımız KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık" dedi.

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati "Enflasyonla Mücadelede Birlikten Berekete" programı kapsamında İstanbul'da sektör temsilcileriyle bir araya geldi. Beşiktaş'ta bulunan Dolmabahçe Çalışma Ofisi'nde düzenlenen toplantıya gıda, beyaz eşya, yapı malzemeleri ve mobilya dahil olmak üzere birçok sektörde faaliyet gösteren iş dünyası temsilcileri katıldı.

Bakan Nebati toplantı sonrasında sosyal medya hesabından açıklamalarda bulundu. Toplantının detaylarına ilişkin yaptığı açıklamada Bakan Nebati atılacak adımlar konusunda sektör temsilcileriyle mutabık kalındığını ifade etti.

Nebati, “Politikalarımızın merkezine aldığımız, en temel önceliğimiz olan enflasyonla mücadele kapsamında gıda sektöründe faaliyet gösteren yem, kırmızı et, beyaz et ve yumurta üreticisi firmaların temsilcileri ile bir araya gelerek yapıcı ve verimli bir görüşme gerçekleştirdik. Vatandaşlarımıza rahat bir nefes aldırmak amacıyla uyguladığımız KDV indirimlerine ek olarak firmalarımızın da fiyat politikalarında cesur adımlar atması konusunda mutabık kaldık” dedi.

Bakan ayrıca, “Fiyatlardaki dalgalanmaların önüne geçmek ve istikrara kavuşmasını sağlamak için hep birlikte var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.

KONUT SEKTÖRÜ TEMSİLCİLERİYLE DE GÖRÜŞECEK

Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ayrıca Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın duyurduğu konut kampanyası açıklamasından sonra 16 Mayıs Pazartesi günü de konut sektörü temsilcileriyle bir araya gelecek. Mynet.com 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195