Title of a News Article

Bayık'tan çok tartışılacak sözler

Bayık'tan çok tartışılacak sözler
banner206
 PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Cemil Bayık, "Apo gelip kongreye katılmadan PKK, silah bırakmaz." dedi.

PKK'nın Kandil'deki liderlerinden Cemil Bayık, İMC TV'den Banu Güven'e konuştu. Bayık, "Apo gelip kongreye katılmadan PKK, silah bırakmaz." dedi.

 

"APO GELİP KONGREYE KATILMADAN SİLAH BIRAKMAYIZ"

Öcalan'la bizzat görüşmeden silah bırakmayacaklarını söyleyen Bayık, "Apo gelip kongreye katılmadan, görüşmeden silah bırakma söz konusu olmaz. Silahlı güçlerin dağdan inmesi için önder Apo'nun gelip konuşması lazım. Biz (Bese Hozat'la) eşbaşkanız biz bile bunu yapamayız." ifadelerini kullandı.

 

"ÖCALAN'IN ŞARTLARININ DÜZELTİLMESİ LAZIM"

"Oslo'da Öcalan'la görüşme talebimiz kabul edilmişti." diyen Cemil Bayık, bu sözün tutulmadığını belirtti. Öcalan'ın şu anki koşullarda süreci sağlıklı yönetemeyeceğini söyleyen Bayık "Eğer AKP gerçekten çözüm istiyorsa Önder Apo'nun şartlarının düzeltilmesi lazım" dedi.

 

"PARİS CİNAYETLERİNİ MİT İÇİNDEKİ FETHULLAHÇILAR YAPTI"

3 PKK'lı yöneticinin öldürüldüğü Paris cinayetleri ile ilgili de konuşan Bayık, "MİT Paris cinayetini kabul etti ama 'Biz yapmadık bizim içimizdeki Fethullahçılar' yaptı" dedi. Ama bilgileri, haberleri vardı." diyerek çok çarpıcı bir açıklamada bulundu.

Paris cinayetinde birçok gücün işin içinde yer aldığını söyleyen Bayık, "Bu katliam sıradan bir katliam değildir. Tetikçi yakalanan kişi olabilir ama arkasındakiler az çok biliniyor. Oslo görüşmeleri de bilerek sızdırıldı ve PKK'nın üstüne atıldı." dedi.

Güncelleme Tarihi: 10 Mart 2015, 08:45
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195