Title of a News Article

Bebek Olan Evleri Bile Tespit Ettiler

Kızılay, İHH, Hayrat Vakfı ve daha onlarca STK, Barış Pınarında Devletinin yanında yer alıyor.

Bebek Olan Evleri Bile Tespit Ettiler
banner206
HABERİN GALERİSİ
barispinariyardimlar

barispinariyardimlar

Barış Pınarı Harekatı ile terör örgütlerinin işgalinden arındırılan Telabyad ve Resulayn’da, tarım ve hayvancılık faaliyetlerin güçlendirilmesi, kamu hizmetlerinin sağlanması gibi faaliyet ve yatırımlar devam ederken, bölge halkına yönelik insani yardımlar da sivil toplum kuruluşlarının destekleriyle devam ediyor.

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinesinde, İl Afet ve Acil Durum Müdürlüğü (AFAD) tarafından organize edilen insani yardım faaliyetlerine, başta Kızılay olmak üzere İHH İnsani Yardım Derneği, Hayrat Vakfı ve farklı onlarca sivil toplum kuruluşu da malzeme, personel ve araç desteğiyle destek veriyor.

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in talimatlarıyla tüm hanelerin kayıt altına alındığı bölgede, bebeği bulunan ailelere özel olarak bebek maması, süt, bebek bezi gibi malzemeler de SUDKOM ve insani yardım kuruluşları tarafından temin edilerek teslim ediliyor.

Telabyad ve Resulayn’da yaşayan muhtaç durumdaki halkın ihtiyaçları dikkate alınarak organize edilen insani yardım faaliyetleri kapsamında bu hafta AFAD, TMO ve Kızılay işbirliğiyle temin edilen 100 ton un ile İHH’nın temin ettiği 300 gıda kolisi, 500 rapta ekmek, 100 paket hurma, 50 hijyen paketi, 100 paket çocuk bezi dağıtımı gerçekleştirildi.

Bölgede yaşamaya başlayan halkın, kendi geçimlerini sağlayabilecek seviyeye gelene kadar devam edecek insani yardımlar kapsamında, AFAD tarafından temin edilen 300, Kızılay tarafından temin edilen 115 gıda kolisi de bu hafta halka ulaştırıldı.

SUDKOM koordinesinde Telabyad’da bir aşevi kuran Hayrat Vakfı da, Ramazan boyunca 250 kişiye sıcak yemek dağıtıyor. Ramazan ayı boyunca hizmet verecek aşevi faaliyetinden, iftarda yemek yapma imkanı olmayan halk faydalanıyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195