Title of a News Article

Beyazgül'den flaş açıklamalar...

Beyazgül'den flaş açıklamalar...
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, basın toplantısı düzenleyerek, görev yaptığı 2 yılı aşkındır yaptığı ve yapacakları çalışmaları anlattı. Bunların yanı sıra Urfaspor, Trambüs Projesi ve birçok konuda gazetecilerin sorularını yanıtlayan Beyazgül, Şanlıurfa’da tarıma dayalı sanayi kurmak zorunda olduklarını belirterek, iyi bir turizm altyapısına ihtiyaç duyulduğunu da söyledi.

 Nevali Oteli’nde düzenlenen basın toplantısına Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün yanı sıra Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreteri Mahmut Kırıkçı, Genel Sekreter Yardımcısı Selami Yıldız, Büyükşehir Belediye Başkan Vekilleri Ahmet Kaytan ve Faruk Bayuk ile Basın Yayın ve Halkla İlişkiler Daire Başkanı Mahmut Uçmak ve çok sayıda gazeteci katıldı.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından yapımı tamamlanan videoların dev ekrana yansıtılması ile başlayan programda konuşan Başkan Beyazgül, kentsel dönüşüm için il ve ilçelerde çalışmalar başlattıklarını belirterek, Eyyübiye’de 400 tapu dağıtacaklarının müjdesini verdi.

“Şehrin ortasında büyük meydan yapacağız”

Şanmed Hastanesi eski binasını yıktıklarını vurgulayan Başkan Beyazgül, “Kızılay binası için de 2 aya kadar zaman verdik, orada oturanlara. İnşallah Kızılay binasını da 2 ay sonra yıkımını tamamlayacağız ve şehrin ortasında büyük bir yeni meydan oluşturacağız” dedi.

“Büyükşehir Belediye binası yıkılacak”

Beyazgül, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye binası olarak yakında TOKİ’nin eski hal pazarında yaptığı iş merkezini kullanacaklarını vurgulayarak, eski hizmet binasını da yıkarak, yerine yeşil alan yapmayı planladıklarını söyledi. Yeni hizmet binasının yapımına da yakın zamanda başlanacağını kaydeden Beyazgül, Büyükşehir Belediyesi yeni hizmet binasının 78 dönüm üzerinde yapılacağını ifade etti.

“Urfaspor’u kafamızda bitirmedik”

 “Urfaspor’u kafanızda bitirdiniz mi?” şeklinde bir soruyu da cevaplayan Beyazgül, “Şanlıurfaspor’u kafamızda bitirmedik, bunu yakında göreceksiniz” cevabını verdi.

 Trambüs Projesi ne oldu?

Beyazgül, “Trambüs Projesi bizden önce yapılmış ve bitmişti” diyerek, şu ifadelere yer verdi;

“Biz trambüsü 18 metre şeklinde kısaltmak istedik. 18 metre kısalttığımız zaman şehir merkezi ile Osmanbey Kampüsü arasında da çalışması söz konusuydu. Yüklenici firmayla görüştüğümüzde aynı şartlar o günkü fiyatlarla 18 metre ihalesine girebilir mi? Diye sorduk. Evet denildi. Sonra fiyat iki katına çıkarıldı. Böyle olunca eski ihaleyi devam ettiriyoruz. Şuanda önceki belediye başkanı döneminde yapılan ihale devam ediyor, onun bitirilmesi gerekiyor.”

“Benimle ne alakası var?”

CHP’li İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal’ın kendisine yönelik eleştirilerine de cevap veren Beyazgül, “Ben 2019 yılında göreve geldim. Sen neden 2018 yılındaki Sayıştay Raporu’nu yayınlıyorsun? Benimle ne alakası var?” dedi. (URFASTAR.COM) 

 

Güncelleme Tarihi: 01 Eylül 2020, 14:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195