Title of a News Article

Birecik’te atlar yerini tripotörlere bıraktı

Birecik’te atlar yerini tripotörlere bıraktı
banner206

Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, seçim döneminde verdiği sözleri bir bir yerine getiriyor. Bu kapsamda  "At arabaları dönüşüyor" projesi ile şehir içinde at arabalarıyla yük taşımacılığı yapan 50 kişiye motorlu triportörler dağıtıldı. 

Şanlıurfa’nın gelişen ve büyüyen ilçesi Birecik İlçesinde yeni yatırımlar yüzleri güldürüyor. Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam’ın seçim döneminde verdiği vaatler bir bir yerine getiriliyor.

Bu kapsamda Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ve İller Bankası'nın desteğiyle Birecik Belediyesi tarafından hayata geçirilen "At Arabaları Dönüşüyor" projesi kapsamında 50 triportör hak sahiplerine belge ve plakaları ile teslim edildi. Plaka ve belgelerine kavuşan at arabacıları bundan böyle ilçe merkezinde triportörle taşımacılık yapmanın mutluluğunu yaşayacak. İlçe merkezinde at arabalarının tarihe kavuşması üzerine düzenlenen törene Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Birecik Kaymakamı Kadir Duman, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı, ile çok sayıda davetli ve at arabacılar katıldı.

Birecik’te genelde hurda ve eşya taşımak için kullanılan atların artık emekliye ayrılacağını belirten Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, bundan sonra atların yük taşımayacaklarını belirterek, "Birecik’te geçimlerini sağlayan at arabacıları mağdur etmemek adına hayatta geçirdiğimiz proje sayesinde hak sahiplerine triportörlerimizi dağıtmanın mutluluğunu yaşadık. Modern olma yolundaki ilçemizde at arabacılığı taşımacılığının yerini modern araçlarla taşımacılık yapılmaya başladı.” dedi.

BAŞKAN MİRKELAM: BİRECİK’TE HER GEÇEN GÜN DEĞİŞİME ŞAHİT OLUYORUZ

Birecik’te yaptıkları çalışmaları da bir bir anlatan Başkan Mirkelam, “Fırat’ın İncisi Birecik”te Birecik Belediyesi olarak üç yıldır pandemi süreci dâhil her gün sahada olduk, kırsal ve ilçe merkezi ayrımı yapmadan çalışmalarımıza devam ediyoruz. Birecik’te her geçen gün değişime şahit oluyoruz.

Biz, Birecikli kardeşlerimize seçimden önce hangi projeler hakkında ne söz verdiysek yapmaya devam ediyor ve söz verdiğimiz projelerimizi Allah’ın izniyle 3 yılda birer birer hayata geçiriyoruz” diye ifade etti.

Birecik’in ilkel taşımacılık yerine modern taşımacılığına geçen Birecik Belediyesini tebrik eden Vali Salih Ayhan da, törenle at arabacılara triporterleri anahtarlarını Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’le birlikte teslim ederek hayırlı kazançlar dileğinde bulundu.

Yıllardır beraber oldukları atları vermekten dolayı üzüntü duyduklarını söyleyen at arabacıları ise, belediye yetkililerine teşekkür etti.

Yapılan hizmetlerden memnun olduklarını belirten vatandaşlar, Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam’a çalışmalarından dolayı teşekkür ettiler.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195