Title of a News Article

Bozova Belediyesi'ne atılan iftira yalan çıktı!

Bozova Belediyesi'ne atılan iftira yalan çıktı!
banner206

Ankara Kuşu’nun Bozova Belediyesi hakkında Sosyal Güvenlik Kurumu ile ilgili ortaya attığı iddia yalan çıktı.

Son günlerde sosyal medya platformu Twitter’da Ankara Kuşu isimli kullanıcı Oktay Yaşar, Şanlıurfa Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy’un arsa takas yöntemiyle SGK’yı zarara uğrattığını iddia etmişti.

Oktay Yaşar (Ankara Kuşu) ilk olarak “Kamu yararına çok belge var; seçip seçip paylaşıyorum. Komik, sansasyon olanlarını seçiyorum. Birazdan güzel bi tane gelecek. SGK zarara uğratılmış. Bi belediyenin 280 bin TL borcuna karşılık, 25 bin TL’lik arazi alınmış. 280 milyon olacak.” Paylaşımı ve sonrasında ki paylaşımları ile Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy’un sözde 25 bin liralık arazi karşılığında Bozova Belediyesi’nin SGK’ya olan borcunu sildirdiğini iddia etmişti. Sürekli olarak muhalifler tarafından kendisine servis edilen belge ve bilgileri servis eden Ankara Kuşu’nun bu iddiasının kısa sürede yalan olduğu ortaya çıktı.

2014’TE BİLE TOPLAM BORÇ 13 MİLYON TL!

Sosyal Paylaşım Platformu Twitter üzerinden Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy’un arsa takası ile SGK’yı 280 Milyon TL zarara uğrattığını iddia eden (Oktay Yaşar) Ankara Kuşu isimli kullanıcının yanlış bilgi aldığı ve kendisine gelen belge ve bilgileri araştırmadan paylaştığı öğrenildi. Şanlıurfa’nın Bozova ilçesi Belediye Başkanlığı koltuğuna, 2014, 30 Mart yerel seçimlerinin ardından oturan Zeynel Taş, Belediyeyi 13 milyon TL borç ile teslim aldığını ifade etmişti. Şanlıurfa’nın Büyükşehir Belediyesi olması ile kapanan ve ilçeye bağlı Yaslıca ile Yaylak Belediyelerinin de borçlarının da bu toplam rakama dahil olduğunu belirten Bozova Belediye Başkanı Zeynel Taş’ın o tarihte yaptığı açıklama: “Yaslıca’dan doğru 2,5 milyon, Yaylak Belediyesi’nden 1 milyon gibi rakamlarda ilçe belediyesine devir edilmiş. Toplam 13 milyon TL’lik borcun içerisinde SGK, Maliye ve elektrik borcu gibi kalemlerin yanı sıra 1,8 milyon TL gibi piyasaya ödenmesi gereken para var. Bu 1,8 milyon TL’lik piyasa borcunun içerisinde bugüne kadar belediyeye alacağı için başvuranlar yer alıyor. Bu tarihten sonra gelecekleri bilemiyoruz” 2014 yılında Büyükşehir yasasından dolayı kapatılan belde belediyelerinin borçları ile birlikte toplam 13 Milyon borcu olan bir belediyenin sadece SGK borcunun 280 Milyon lira olması için yaklaşık olarak 100 bin işçi çalıştırmış olması ve hiç prim ödemesi yapmaması gerekiyor!

SGK GİDERİ AYLIK ORTALAMA 170-200 BİN TL ARASI

Şanlıurfa’ya Bağlı Bozova Belediyesi’nin ortalama çalışan sayısı 60 ila 80 arasında çalıştığı ve ortalama 170-200 bin TL gibi SGK ödemesi olduğu öğrenildi.

280 MİLYON BORÇ DEMEK, ORTALAMA 100 YILLIK PRİM DEMEK!

Ankara kuşu isimli Twitter kullanıcısı Bozova Belediyesi’nin toplam 280 Milyon lira gibi bir borcu olduğunu iddia etmesinin ardından aylık SGK primlerinin ortalama 185 bin lira olduğu öğrenilen Bozova Belediyesi’nin SGK’ya 280 Milyon borcu olması için 30.05.1926 tarih ve 877 nolu Teşkilatı Mülkiye Kanunu ile ilçe olarak kurulan Bozova’nın aradan geçen 95 yıllık süre zarfında yine günümüz çalışanları baz alındığında hiç prim ödemesi yapmamış olması gerektiği görüldü.

ARSA TAKAS OLAYI VE İŞİN ASLI!

2019, 30 Mart yerel seçimlerinde belediye başkanı seçilen Bozova Belediye Başkanı Suphi Aksoy, görevi devraldığı dönemde Bozova Belediyesi’nin SGK’ya 1.885.400 TL ayrıca emekli sandığına da 750 bin lira ile birlikte toplam borcun 2.635,400 TL olduğu öğrenildi. SGK’ya yapılan ödemelerin ardından borç 1 milyon 300 bin TL’ye düşürülmüş ve ardından Bozova’ya yeni bir SGK binası kazandırmak adına SGK ile yapılan görüşmeler ve eksperlerin fiyat belirlemesinin ardından mülkiyeti Bozova Belediyesi’ne ait olan arsa 280 bin TL karşılığında SGK’ya devredilir ve Bozova Belediyesi’nin SGK’ya kalan borcu olan 1 Milyon 20 bin lira yapılan yapılandırma ile birlikte son ay primleri de dahil olmak üzere toplam 1.268.192,36 TL olmuştur. Söz konusu borç ile ilgili Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanlığı Şanlıurfa Sosyal Güvenlik İl Müdürlüğü Onbir Nisan Sosyal Güvenlik Merkezi tarafından Bozova Belediyesi Yazı işleri Müdürlüğü’ne gönderilen 4273/Borç bilgilendirme konulu evrakı ile teyitlidir.

ANKARA KUŞU’NU YANILTTILAR MI?

Sosyal medya üzerinden birçok kamu ve kurum hakkında bilgi ve belgeleri takipçileri ile paylaşan 700 bin civarında takipçisi olan Ankara Kuşu isimli kullanıcının kendisine servis edilen bir bilgi ve belgeyi araştırmadan paylaşması akıllara Ankara Kuşu’nu yanılttılar mı? Ve Ankara Kuşu algı mı yapıyor? Sorularının gelmesine neden oluyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195