Title of a News Article

Bozova'da son yolculuğuna uğurlanacak

Bozova'da son yolculuğuna uğurlanacak
banner206

Şırnak-Merkez Bestler Dereler bölgesi Aksüt kırsalında terör örgütü PKK'ya yönelik gerçekleştirilen operasyonlarda, 4 jandarma personeli ile 1 güvenlik korucusu şehit düştü. Şehit olanlardan Uzman Çavuş Gaffar Mayik'in naaşı, dün gece uçakla Şanlıurfa'ya getirildi. Mayik bugün saat 11'de Bozova ilçesinde yapılacak olan cenaze töreniyle son yolculuğuna uğurlanacak.

15 Mayıs'ta günü Şırnak-Merkez Bestler Dereler bölgesi Aksüt kırsalında PKK/KCK terör örgütlerine yönelik yapılan operasyonda 3 terörist ölü ele geçirilmişti. Bölgede mağarada teröristlerle girilen sıcak temasta ise 3 jandarma personeli şehit olmuş, 1 jandarma ve 1 güvenlik korucusu yaralanmıştı. İçişleri Bakanlığı, ağır yaralı olarak hastaneye kaldırılan bir jandarma personelinin daha şehit olduğunu bildirdi. Bu haberle birlikte şehit sayısı ne yazık ki 5'e yükseldi.

TÖREN DÜZENLENDİ

Yapılan operasyonda 4 jandarma personeli ve 1 korucu olmak üzere toplam 5 güvenlik görevlisini şehit oldu. 23. Piyade Tümen Komutanlığı'nda dün akşam saatlerinde tören düzenlendi. Gerçekleştirilen törende, şehit uzman çavuşlar Bayram Doğan, Gaffar Mayik, Serkan Ölmez, Özcan İlhan ve şehit güvenlik korucusu Cevher Özgün’ün Türk bayrağına sarılı naaşları alana getirilerek katafalka konuldu, saygı duruşunda bulunuldu. Törende şehitlerin öz geçmişleri okunarak dualar edildi.

MEMLEKETLERİNE UĞURLANDILAR

Şehit düşen jandarma personelleri ve 1 korucu yapılan tören sonrası memleketlerine uğurlandı. Şehit Bayram Doğan’ın naaşı Tokat’a, şehit Özcan İlhan’ın naaşı Aydın’a, Şehit Serkan Ölmez’in naaşı Mersin’e, Şehit Gaffar Mayik’in naaşı Şanlıurfa’ya hava yolu ile uğurlandı. Güvenlik korucusu Cevher Özgün ise Uludere ilçesi İnceler köyüne ambulansla gönderildi.

ACI HABERİ YOLDA ALDILAR..

Uzman Çavuş Gaffar Mayik'in, Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde yaşayan ailesi, Mayik'in ağır yaralı olduğunu öğrenince Şırnak'a gitmek için yola çıktı.

Yolda çocuklarının şehit olduğunu öğrenen ailesi, Şanlıurfa'ya geri döndü. Şehidin yaşadığı eve giden yetkililer ise Türk bayrağı astı.

Aslen Adıyamanlı oldukları öğrenilen Mayik Ailesi Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde ikamet ettikleri öğrenildi. Şanlıurfa Valiliği'nden edinilen bilgiye göre, şehidin Bozova ilçesinde defin edileceği bildirildi. Dün gece hava yoluyla Şanlıurfa'ya getirilen şehir Mayik, GAP Havaalanında gözyaşlarıyla karşılandı. Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, İl Jandarma Komutanı Tuğgeneral Mücahit Avkıran, İl Emniyet Müdürü Mehmet Murat Ulucan, Haliliye Belediye Başkanı Mehmet Canpolat ve jandarma personelleri şehidin naaşını teslim aldılar.

Resim

Mahmut ve Naime Mayik çiftinin 2'si erkek 5 çocuğundan en büyüğü olan Gaffar Mayik'in bekar olduğu öğrenildi. Şehit Mayik, bugün Şanlıurfa'nın Bozova ilçesinde düzenlenecek olan törenle son yolculuğuna uğurlanacak.

Cenaze töreni bugün Bozova ilçesi Hacı Güli Camii'nde öğlen namazına müteakiben kılınacak cenaze namazının ardından Bozova Asri Mezarlığına defin edilecek. Acılı aile, Bozova İlçesi Yeşilova Taziye evinde baş sağlığı dileklerini kabul edecek. 

Güncelleme Tarihi: 17 Mayıs 2023, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195