Title of a News Article

Büyükşehir ile Şanlıurfa’nın çehresi değişti

Büyükşehir ile Şanlıurfa’nın çehresi değişti
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Daire Başkanlığı, ilin dört bir yanında yoğun bir şekilde çalışıyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün talimatları doğrultusunda; yeni yolların açılmasından asfaltlanmasına, bordür yapımından bozulan asfaltların yenilenmesine, yol genişletme çalışmasından kavşak düzenlemelerine kadar birçok çalışmaya imza atan Fen İşleri Daire Başkanlığı, Şanlıurfa’nın çehresini değiştirdi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi’ne bağlı Fen İşleri Daire Başkanlığı, son yıllada yaptığı çalışmalarla göz dolduruyor. Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül’ün direktifleri doğrultusunda hareket eden Fen İşleri Daire Başkanı Metin Şancı ve ekibi, son 2 yılda kent merkezi ile diğer ilçelerde sayısız çalışmalarla adından söz ettirdi.

URFA’YA YENİ YOLLAR KAZANDIRILDI

Fen İşleri Daire Başkanlığı, özellikle son 2 yılda Şanlıurfa’ya çok sayıda yeni yol kazandırdı. Fen İşleri Daire Başkanlığı’na bağlı 15 metre ve üzeri 1600 km yol ağı olmasına karşın 900 km’si açık olup, şehrin bir bütün olarak gelişmesi için ilçelerde yol açma (terasman) çalışmaları başlatıldı. Bu kapsamda il merkezi ile Viranşehir, Siverek, Ceylanpınar, Suruç, Akçakale ve Hilvan başta olmak üzere ilçelerde yeni yollar açıldı. Ayrıca Haliliye, Karaköprü ve Eyyübiye ilçelerinde yeni yolların açılması için çalışmalar sürüyor.

İSTİHDAMA DEV KATKI

İstihdama katkı sunan Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, ilimizde 6 fabrika yapmak için çalışmalara başlamıştı. Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından ihalesi gerçekleştirilen fabrikaların yapımı şuanda devam ediyor. Fabrikaların tamamlamasıyla 4 bin 500 kişinin ayakkabı sektöründe istihdam edilmesi hedeflenirken, proje ile yıllık 30 milyon çift ayakkabı üretimi hedefleniyor.

BÜYÜKŞEHİR KENDİ ASFALTINI ÜRETİYOR

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kendi üretimleriyle de tasarruf çalışması yapıyor. Büyükşehir Belediyesi, mevcut asfalt şantiyesini modern tekniklerle güçlendirerek revize etti. Yeni kurulan plent ile Büyükşehir asfalt üretimini maksimum seviye yükseltti. Saatte 60 ton sıcak asfaltın üretildiği eski şantiyeye doğalgaz ile çalışan, saatte 240 ton sıcak asfalt üretebilecek çevreci asfalt plenti kuran Büyükşehir Belediyesi, yeni plentle yüksek kapasiteli ve daha kaliteli asfalt üretimi sağlıyor. Ayrıca asfalt dökümü için 15 adet kırk ayak olarak nitelendirilen damperli kamyon, yeni ekskavatör ve silindirler alınarak, makine parkı da güçlendirildi.

1 MİLYON 523 BİN 835 METREKARE ASFALT SERİMİ YAPILDI

Şanlıurfa’da ulaşım konforunu yükseltmek için de yeni yollar, köprülü kavşaklar ve bulvarlar inşa eden Fen İşleri Daire Başkanlığı, son 2 yılda il genelinde 1 milyon 523 bin 835 metrekare sıcak asfalt serimi yaptı. Viranşehir, Akçakale, Harran, Birecik ve Suruç’ta altyapı çalışmaları tamamlandıktan sonra asfalt serimi çalışmaları yapılacak.

STABİLİZE OCAĞI İLE TASARRUF

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi bünyesinde kurulan stabilize ocağı sayesinde de tasarruf sağlanıyor. Daha önce 30-35 km uzaklıktan stabilize malzemesi getirmek zorunda kalan Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, Eyyübiye’de kurulan stabilize ocağı sayesinde artık stabilize malzemeyi 10 km uzaklıktan getiriyor ve böylece büyük masraftan kurtulmuş olunuyor.

AKÇAKALE CADDESİ GENİŞLETİLİYOR

Eyyübiye İlçesinde yer alan Akçakale Caddesi'nin mevcut genişliği iki katına çıkarılırken, yeni kavşak düzenlemelerinin ve yol genişletme çalışmalarının da etap etap tamamlanmasıyla beraber trafik yükü ciddi oranda rahatlayacak.

İŞTE FEN İŞLERİ DAİRE BAŞKANLIĞI’NIN YAPTIĞI ÇALIŞMALARDAN BAZILARI…

KAVŞAKTA DÜZENLEME

Şanlıurfa- Mardin Çevreyolu üzerinde yer alan GAP Bulvarı’ndan Karaköprü İlçesine geçiş sağlayan K4 kavşağında araçların sağa dönüşlerini rahatlatan genişletme çalışmaları tamamlandı. 2 adet Menfez, Trafo deplasesi gibi çalışmalar yapıldı. Bu düzenleme sayesinde K4  kavşağından sağa dönüşler hızlandı.

TOPRAK KAYMALARININ ÖNÜNE GEÇİLDİ

Karaköprü’ye bağlanan Abdülkadir Badıllı Bulvarında olası toprak kaymalarının önüne geçmek için alt yapı ve şev çalışmaları tamamlandı.

BULUNTU HOCA BULVARI

Buluntu Hoca Bulvarı tamamlandıktan sonra şehir merkezine girmeden Karaköprü ve Haliliye İlçelerinin birbirine bağlayarak rahatlama ve nefes alma sağlanması hedefleniyor. Doğalgaz deplasesi, elektrik deplasesi, Menfez çalışmaları tamamlandı.

BALIKAYAĞI BUŞVARI’NDA ZEMİN SAĞLAMLAŞTIRILDI

Karaköprü Balıkayağı Bulvarı'nda zemin sağlamlaştırma çalışmalarından sonra asfalt çalışması tamamlandı.

AÇIKSU CADDESİ’NDE YOL GENİŞLETİLDİ

Açıksu Caddesi’nde trafik sıkışıklığını önlemek için başlatılan yol genişletme çalışmaları tamamlandı.

ÇARDAKLI KAYA BULVARI ŞEV ÇALIŞMASI TAMAMLANDI

Kış aylarında yaşanan yağışların ardından olası toprak kaymaları ve taş düşmelerini engellemek amacıyla Çardaklıkaya Bulvarında başlatılan şev çalışmasını tamamlayan ekipler yolu trafiğe açtı.

KONDU CADDESİ ASFALTLANDI

Eyyübiye Direkli Mahallesi'nde; Kuzey Batı Çevreyolu bağlantısı olan Kondu Caddesi'nin asfalt serim çalışmaları tamamlandı.  Bu çalışmayla Şanlıurfa trafiğini rahatlatmak hedeflenmiştir.

MEŞARKİYE CADDESİ 96 SAATTE TAMAMLANDI

Tarihi bölgede yer alan Meşarkiye Caddesinin yıpranan ve deforme olan yollarını 96 saatte tamamladık ve halkımızın hizmetine sunduk.

MESLEK SİTELERİNDE ALT VE ÜST YAPI ÇALIŞMASI

Kadıkendi bölgesinde yer alan meslek sitelerinin alt ve üst yapı çalışmalarının büyük kısmı tamamlandı.

BAHRİ KARAKEÇİLİ CADDESİ ASFALTLANDI

Siverek İlçesinde Ayvanat, Şirinkuyu, Yenişehir Mahalleleri arasında önemli bir bağlantı görevi üstlenen Bahri Karakeçili Caddesi’inde asfalt çalışmaları tamamlandı.

HİLVAN’DA ÇEVRE YOLU ASFATLANDI

Hilvan İlçesi Yeni Mahalle ve Bağlar Mahallesi’nden geçen çevre yolu asfalt serim çalışmaları tamamlandı.

YENİ YOL AÇMA ÇALIŞMASI SÜRÜYOR

Karaköprü ilçesi, Abdulkadir Badıllı Bulvarı Dallas Mevki yeni yollar açma çalışmaları devam ediyor.

STANDART CADDE UYGULAMASI

Karaköprü ilçelerimizde Bulunan Yeşiloğlu Bulvarın da yaptığımız Standart Cadde uygulamalarını alt ve üst yapılarıyla birlikte tamamlayarak hizmete açtık Peyzaj ve Kaldırım çalışmaları tamamlandı.             

ASFALT PLENTİ İNŞAATI TAMAMLANDI

Asfalt üretimi artıyor, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi kendi asfaltını üretiyor. Saatte 240 ton asfalt üretimi yapacak asfalt plenti inşaatı tamamlandı.

EYYÜPNEBİ CAMİİ VE KÜLLİYESİ TAMAMLANDI

Peygamberler Şehri Şanlıurfa'ya yakışır projeleri birer birer hayata geçiren Büyükşehir Belediyesi, Viranşehir ilçesine bağlı Eyüp Nebi Mahallesinde yaptırdığı Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi inşaatını tamamladı. Eyyüp Nebi Camii ve Külliyesi, toplamda 1000 kişinin aynı anda ibadet edebileceği bir kapasiteye sahip. Tüm ayrıntıların düşünüldüğü külliyede aşevi ve dinlenme alanları da yer alıyor.  Ayrıca Viranşehir’deki Eyyüb Nebi’de konaklama sorununa son vermek için Sabır Evleri açıldı. Bu kapsamda 86 Konutun Bakım Onarım Çalışmaları tamamlandı.

HİLVAN’A KÜTÜPHANE YAPILDI

Büyükşehir Belediyesi Fen İşleri Daire Başkanlığı Yapı Kontrol Şube Müdürlüğünce Hilvan’da kütüphane yapıldı. Hilvan ilçe kütüphanesi inşaatı, 3 bin metrekare alan üzerinde inşa edildi. Ayrıca Bozova ilçesinde de kütüphane yapımı için inşaat çalışmaları devam ediyor.

OTO GALERİCİLER SİTESİ’NİN ALT VE ÜST YAPISI TAMAMLANDI

Oto Galericiler Sitesi Yıllardır bitmeyen Oto Galericiler Sitesi’nin alt ve üst yapısını tamamlayan Fen İşleri Daire Başkanlığı, esnafın taşınmasını sağladı. Eski sitenin de yıkımı tamamlandı.

HAYVAN BORSASI YAPILIYOR

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Eyyübiye İlçesine bağlı Yenice Mahallesi’ndeki Hayvan Pazarı bitişiğinde 56 bin metrekare alan üzerine Hayvan Borsası yapılıyor. Bu proje sayesinde bin büyükbaş ile 5 bin küçükbaşın aynı anda alıcı ve satıcıya ulaşması sağlanacak. Büyükşehir Belediyesi tarafından hayvan borsası içerisinde yer alan 6 bin m2 büyükbaş hayvan padokları ile 4 bin m2 küçükbaş hayvan padokları yenileme işlemleri sürerken hayvanların sağlığı da 3 adet veteriner binası inşa edilerek gözlem altında tutulmuş olacak. Hayvanlarını satmak isteyen hayvan sahipleri için 2 katlı konaklama otelinin de yapıldığı alanda modern bir ses sistemine sahip hayvan satış müzayede binası da yapılıyor. Proje alanında ayrıca 2 adet lokanta, 8 bin m2 otopark, 500 m2 hasta hayvanlar için karantina padokları, bay-bayan tuvaletler, 2 adet büfe, Hayvan indirme rampaları da yer alacak.

EYYÜBİYE’DE KADIN DESTEK MERKEZİ YAPILIYOR

Fen İşleri Daire Başkanlığı tarafından Eyyübiye ilçesinde Kadın Destek Merkezi de kazandırılıyor. Toplam kapalı alanı 4 bin 80 metrekareden oluşacak kadın merkezinde; Konferans Salonu,Hamam, Fuaye,Yemekhane,Cafeterya, Mescit, Çeşitli İhtiyaç ve Sanat Eğitim Odaları, Personel ve Yönetim Odaları, Dinlenme Odaları, Sağlık Hizmetleri Odaları yer alacak.

BİLİM MERKEZİ

Şanlıurfa’da gençlerin bilime olan ilgisini artırmak, bilimsel çalışmalara katkı sağlamak, Şanlıurfa’da bilim insanları, mucitler yetişmesini sağlamak amacıyla Şanlıurfa Bilim Merkezi inşaat alanında kazı çalışmaları devam ediyor. Köklü tarihinde birçok kültür ve medeniyete ev sahipliği yapan Şanlıurfa’da, TÜBİTAK’ın destekleriyle bilim ve teknoloji alanında da önemli adımlar atılıyor. İhale işlemleri tamamlanan Şanlıurfa Bilim Merkezinin yapılacağı alanda iş makineleri hummalı bir şekilde çalışıyor.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 30 Kasım 2021, 14:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195