Title of a News Article

Çok Sevilmesinin Nedeni...

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin'in Valilik görevine devam etmesi, il genelinde büyük sevinç yarattı. Tebrik mesajlarıyla sosyal medyada Şanlıurfa gündeme oturdu.

Çok Sevilmesinin Nedeni...
banner206

Milletin talebini dikkate alan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 41 ilin Valisini değiştirirken, Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin’in göreve devam etmesine karar verdi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu kararı, Şanlıurfa’da büyük bir sevinçle karşılandı. Sosyal medyada Vali Erin’i tebrik eden Şanlıurfalılar, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkür etti. Vali Erin’in Şanlıurfa’da kalmasının sevincini Twitter’da paylaşan vatandaşlar, Şanlıurfa’yı Türkiye gündemine oturttu.

2000’li yılların başından itibaren iki-üç yılda bir Vali değişikliğinin yaşandığı Şanlıurfa’da, Güngör Azim Tuna’nın 11 aylık görev süresinin sona ermesinin ardından Adıyaman Valiliği görevinden Şanlıurfa Valiliğine atanan Abdullah Erin’in uzun yıllar görev yapması için toplumun her kesimi sık sık taleplerini dile getirdiler.

Vali Erin’in Mardin doğumlu olması, bölge insanının hassasiyetlerine hâkimiyeti, Şanlıurfa halkının konuştuğu Türkçe, Kürtçe, Arapça dillerinde sıkıntı yaşamaması, sık sık yabancı heyetlerin ziyaret ettiği şehirde ileri derecede İngilizce konuşabilmesi nedeniyle sıkı diyaloglar kurabilmesi dikkat çekti.

HİÇ İZİN KULLANMADI

Şanlıurfa Valiliği görevine başladığı gün, “Cenab-ı Allah ne kadar nasip eder bilmiyorum. Burada görev yaptığımız süre içerisinde ulaşmadığımız köy, mahalle ve yerleşim yeri inşallah kalmayacaktır. Vali olarak eski devlet anlayışını bir tarafa bırakıp, yeni ve güçlü Türkiye’nin yüzünü, devletin milletsiz hiçbir anlam ifade etmeyeceğini, kutsal saydığımız devletin yanı sıra esas kutsal olanın insan onuru ve haysiyeti olduğunun idraki ve bilinciyle hareket edeceğimizi, bütün çalışma ve hizmetlerimizin odağına insanı, insan onurunu ve haysiyetini koyacağımızdan kimsenin şüphesi olmasın.” diyen Vali Erin, üç yıllık görev süresi boyunca hiç izin kullanmayan Vali Erin, boyun fıtığı tedavisi için bir haftalık izin süresini de Valilik görevinin başında geçirdi.

RANDEVU DÜZENİNİ KALDIRDI

Haftada en az 1-2 ilçeyi ziyaret eden Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, toplumun her kesimi ile sıcak diyaloglar kurdu. Yoksullar, şehit aileleri, gaziler, yaşlılar, yetim ve öksüzler ile vatana, millete, bayrağa gönülden bağlı olan herkese devletin şefkat, merhamet ve kucaklayıcı yüzünü sonuna kadar gösterdi.

Makam kapıları her zaman açık olan Vali Erin, Valilikte randevu düzenini kaldırarak, isteyen her vatandaşın kendisiyle rahatlıkla görüşmesini sağladı.

ÖNCE EĞİTİM DEDİ

Sahip olduğu büyük sosyo-ekonomik potansiyeline rağmen uzun yıllar yerinde sayan Şanlıurfa’da yapılacak en önemli işin, toplumun olaylara bakış açısını değiştirmek olduğunu fark eden Vali Erin, insana yapılacak en önemli yatırımın eğitim olduğunu söyledi. Şehrin eğitimdeki başarı çıtasını yükseltmek için en önce okullardaki 50-60 kişilik derslik sıkıntısını çözmekle başlayan Vali Erin, Şanlıurfa’da eğitime ayrılan ödeneğe ilave 500 milyon TL daha destek sağladı. İl genelinde Cumhuriyet tarihi boyunca yapılan okullara 393 yeni okul eklemeyi başaran Vali Erin, 2000’li yılların başına kadar 5 bin civarında olan derslik sayısını 20 binin üzerine çıkardı.

Şanlıurfa’da yaşayan Suriyelilerin durumunu ve ihtiyaçlarını uluslararası kuruluşlara doğru şekilde aktaran ve destek talebinde bulunan Vali Erin, kurduğu yakın ilişkilerle başta Katar ve Kuveytli hayır kuruluşları aracılığıyla il genelinde 30 kadar okul yapılmasını sağladı.

KRİTİK SÜREÇLERDE BAŞARIYLA GÖREV YAPTI

Toplumsal gerginliklerin önlenmesi, devlet otoritesinin her şeyin üstünde tutulması, hakkaniyet ve hukuktan taviz vermeyen anlayışın yerleştirilmesinde önemli rol üstlenen Vali Erin, halka yaptığı çağrılar ve tavsiyelerle şehrin huzur ve güven ortamının korunmasına önemli katkılarda bulundu.

Barış Pınarı Harekâtı sürecinde kamu kuruluşlarının güvenlik güçleri ile organize şekilde çalışmasını temin eden Vali Erin, başarıyla sonuçlanan harekâtın ardından kurduğu Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi ile bölgede hayatın yeniden inşası, kamu otoritesinin kurulması, halkın ihtiyaçlarının karşılanması için yüzlerce önemli projeyi hayata geçirdi.

GERÇEKLEŞEN VE DEVAM EDEN PROJELER

Üç yıllık görev süresinin bir anını bile boş geçirmeyen Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, il genelinde 7’den 70’e her vatandaşın adını bildiği ve tanıdığı bir Vali oldu. Planlı, programlı ve disiplinli çalışma anlayışını kamu kuruluşlarına da yansıtan Vali Erin, atılacak her adımda muhtarlar, sivil toplum kuruluşları, esnaf ve meslek odaları ile istişareye büyük önem verdi.

www.urfastar.com editörlerinin haber bültenlerinden derlediği verilere göre; ekonomik yatırımlardan eğitime, sağlıktan turizme kadar her alanda devam eden projeleri tamamlayan ve yüzlerce yeni proje başlatan Vali Erin’in, üç yılda Şanlıurfa’da gerçekleştirdiği bazı projeler şöyle:

  • 2017 Eğitim yatırımlarına 500 milyon ilave destek sağlayarak 393 yeni okul inşa edildi.
  • Arsası devlet tarafından karşılanan 30 yeni okul hayırseverler tarafından yapıldı.
  • Okul öncesi eğitimde okula devam oranı yüzde 90’ın üzerine çıkarılarak Türkiye rekoru kırıldı.
  • Şanlıurfa’nın uyuşturucu risk haritası çıkarıldı ve eylem planı yürürlüğe konuldu.
  • Tarımsal sulamada yaşanan sorunlar büyük oranda çözüldü.
  • Dershanelerin kapatılması nedeniyle okullar ve halk eğitim merkezleri, etüt merkezlerine dönüştürüldü.
  • Şanlıurfa Valiliği kurumsal kimlik çalışmaları tamamlandı. Valilik logosu yenilendi.
  • ŞanlıurfaBarometre: Sosyal Uyum ve Gerginlik Alanları Araştırması” Projesi Uygulandı.
  • Şanlıurfa’da 20 okula kütüphane kurulması için büyükşehir belediyesi ile protokol imzalandı.
  • Şanlıurfa İl Halk Kütüphanesi yenilendi, Çocuk ve Gençlik Kütüphanesi ile Köprü Kütüphane yapımı tamamlanarak hizmete sunuldu.
  • İçişleri Bakanlığı tarafından hayata geçirilen Açık Kapı Birimi’nin ilki Şanlıurfa Valiliği ve tüm ilçelerde kurularak faaliyete başladı.
  • Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde Ayakkabıcılar İhtisas Sanayi Bölgesi kurulumu tamamlandı ve 13 fabrika yatırımcılara tahsis edildi.
  • Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde Hazır Giyim ve Konfeksiyon Organize Sanayi Bölgesi kuruluşu tamamlandı. Cazibe Merkezleri Destekleme Programı ve AB finans destekleri ile yapımı tamamlanacak atölye binaları için yatırımcılar talepte bulunmaya başladı. Aynı projenin Viranşehir, Siverek ve Birecik’te de uygulanması için çalışmalar devam ediyor.
  • Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde Meslek Yüksek Okulu açılması için Harran Üniversitesi ile protokol imzalandı.
  • Viranşehir’de Organize Sanayi Bölgesi kurulumu için ilk adımlar atıldı ve binası Valilik tarafından yapılan ilk tekstil fabrikası yatırımcıya tahsis edilerek üretim ve istihdam başladı.
  • Şanlıurfa Gıda Organize Sanayi Bölgesi kurulumu tamamlanarak üretim başladı.
  • Şanlıurfa Besi Organize Sanayi Bölgesi kurulumu tamamlanarak yatırımcılara yer tahsisleri yapıldı.
  • Viranşehir Eyüpnebi Ziyaretgahındaki çalışmalar tamamlandı. Bölge Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine devredilerek ilave yatırımlar hayata geçirildi.
  • Valilik öncülüğünde ŞURKAV tarafından restore edilen 12 tarihi Urfa evi, Vilayetler Birliğine butik otel yapılmak üzere devredildi. VE Hotels markasıyla tarihi evler otel hizmeti sunmaya başladı. Buradan elde edilen gelirle, yeni turizm adalarının ihya edilmesi için çalışmalara hız verildi.
  • Şanlıurfa Adli Tıp Birimi için yeni bina inşa edilerek hizmete sunuldu.
  • Alkol ve uyuşturucu madde bağımlılığı ile mücadelede önemli rolü olan AMATEM ve ÇEMATEM projeleri inşaatları başlatıldı, önümüzdeki günlerde hizmete sunulacak.
  • Yeni Asri Mezarlıkta “Şanlıurfa Şehitliği Müzesi” ve tören alanı yapıldı.
  • Kurtuluşunun 100’üncü yılında hedef 100 milyon fidan sloganıyla “Yemyeşil Urfa Projesi” başlatıldı. Zeytin temalı ağaçlandırma kampanyası ile il genelinde milyonlarca fidan toprakla buluştu.
  • Şanlıurfa Turizmi Geliştirme A.Ş. kuruldu.
  • Harran Ulu Camii restorasyon projesi başlatıldı.
  • ŞURKAV, Urfa Arşivi oluşturma çalışmaları başlatıldı.
  • ŞURKAV Ankara Şubesi açıldı. ŞURKAV’ın tarih, kültür ve sosyal değerleri korumaya yönelik projeleri hayata geçirildi.
  • ŞURKAV Halilürrahman Kütüphanesi hizmete girdi.
  • Rızvaniye Camii Külliyesi ŞURKAV El Sanatları Merkezine dönüştürüldü.
  • Üç ayrı eğitim kampüsünün yapımı tamamlanarak eğitim öğretimin hizmetine sunuldu.
  • 112 Acil Çağrı Merkezi binası yapılarak hizmete açıldı.
  • İl Milli Eğitim Müdürlüğü yeni hizmet binası tamamlanarak hizmete sunuldu.
  • Viranşehir Şehit Enes Çiçek Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi atölyeleri için 647 bin TL bütçeli teknoloji projesi hazırlandı.
  • Göbeklitepe Ören Yeri aydınlatma ve çevre düzenleme projesine GAP BKİ’den 2 milyon TL destek sağlandı.
  • Birecik OSB Elektrik Altyapısı Kurulması Projesine, Karacadağ Kalkınma Ajansından 5 milyon TL destek sağlandı.
  • Şanlıurfa’da tüm ilçelere kurulması planlanan STEM akademisi ve Kariyer Merkezleri Projesine Karacadağ Kalkınma Ajansı Sosyal Destek Programı kapsamında 3 milyon 400 bin TL destek sağlandı.
  • Barış Pınarı Harekâtı ile Türkiye’nin kontrolüne geçen Telabyad ve Resulayn’da kamu hizmet binaları tesis edildi. Yerel Meclisler oluşturularak halkın yönetime katılımı sağlandı. Yerel Polis Gücü Şurta göreve başlatıldı.
  • Uzun yıllardır kapalı bulunan Akçakale Gümrük Kapısı yeniden hizmete açıldı.
  • Ceylanpınar Sınır Kapısının açılması için çalışmalarda son aşamaya gelindi.

Güncelleme Tarihi: 10 Haziran 2020, 16:37
YORUM EKLE
YORUMLAR
İsmail Aslan
İsmail Aslan - 4 yıl Önce

Şanlıurfa’da halk tarafından sevilen Şanlıurfa valisi sayın Abdullah erin ben bir esnaf ve vatandaş olarak Şanlıurfa’mıza böyle bir vali daha gelmemiştir Allah onu Ailesinden ve başımızdan eksik etmesin saygılarımı sunuyorum Şampiyon vitamin Karaköprü ş Urfa İsmail Aslan

SIRADAKİ HABER

banner195