Title of a News Article

Cumhurbaşkanı Erdoğan Urfa'da

Cumhurbaşkanı Erdoğan Urfa'da
banner206

Deprem bölgesinde ziyaretlerini sürdüren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Şanlıurfa’ya geldi. Şanlıurfa'da basın açıklaması yapan Erdoğan, "Şanlıurfa'da oturulamaz hale gelen 164 binada, 335 vatandaşımız maalesef şehadete yürüdü" dedi. 

Eşi Emine Erdoğan ve AK Parti Genel Başkanvekili Binali Yıldırım ile birlikte kente gelen Cumhurbaşkanı Erdoğan’a; Şanlıurfa Valisi Salih Ayhan, Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve ilçe belediye başkanları eşlik ediyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, ilk olarak Turgut Özal Parkındaki AFAD çadırlarında kalan depremzedeleri ziyaret etti. Vatandaşların sorun ve taleplerini dinleyen Erdoğan, daha sonra basın açıklaması yaparak depremin ardından alınan kararları kamuoyuna açıkladı.

Tüm Şanlıurfalı kardeşlerime geçmiş olsun diliyorum. Millet olarak tarihimizin en büyük afetlerinden birini yaşadık. 7,7 ve 7,6 büyüklüğündeki iki deprem 10 ilimizde çok ciddi yıkım ve can kaybına yol açtı.

21 BİN 848 VATANDAŞIMIZ HAYATINI KAYBETTİ

Şu ana kadarki tespitlere göre 21 bin 848 vatandaşımızın hayatını kaybettiği depremlerde, 80 bin 104 insanımız da yaralı olarak kurtuldu. Şanlıurfa'da oturulamaz hale gelen 164 binada, 335 vatandaşımız maalesef şehadete yürüdü.

Depremzedelerimizin sıkıntılarını hafifletecek, hayatlarını kolaylaştıracak uygulamaları birer birer devreye alıyoruz.

Fırsatçılara ve yağmacılara asla göz açtırmayız. Bunun için gereken adımları atıyoruz.

Erdoğan, daha sonra Şanlıurfa Eğitim ve Araştırma Hastanesi’nde tedavi gören depremzedeleri ziyaret edecek. Son olarak kentteki AFAD Merkezini de ziyaret edecek olan Erdoğan, Şanlıurfa’da yapılan çalışmalar hakkında bilgi alacak.

Güncelleme Tarihi: 11 Şubat 2023, 18:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195