Title of a News Article

Cüneyt Arkın hayatını kaybetti

Cüneyt Arkın hayatını kaybetti
banner206

Dün gece saatlerinde rahatsızlanarak hastaneye kaldırıldığı öğrenilen Türk sinemasının efsanesi Cüneyt Arkın, yaşamını yitirdi.

Aksiyon filmleri ile birlikte Gurbet Kuşları, Aşk ve Kin, Hepimiz Kardeşiz, Çöpçatanlar Kampı ve İstanbul Kızları gibi sayısız projeye imza atan Türk sinemasının efsane isimlerinden Cüneyt Arkın, dün gece saatlerinde aniden rahatsızlandı ve hastaneye kaldırıldı. Ulus'ta ki özel bir hastanede tedavi altına alınan Arkın 85 yaşında hayata veda etti.

CNN Türk ekranlarına canlı bağlanan sanatçı Orhan Gencebay, 'Hepimizin başı sağ olsun. Çok önemli izler bıraktı. Allah gani gani rahmet eylesin. Son zamanlarda hastaydı, durumu iyi değil diye duyuyorduk. O sinemamızda gelen kimsenin yapamayacağı sahneleri yapmıştı. Allah rahmet eylesin. Cüneyt arkının değerini nesiller boyu bilirler. Dünya starı olabilecek birisiydi' dedi.

Son Dakika: Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti

Asıl adı Fahrettin Cüreklibatır olan Cüneyt Arkın 8 Eylül 1937 doğumludur ve 84 yaşındadır. Liseyi Eskişehir Atatürk Lisesi'nde okuyan Arkın, 1961'de İstanbul Tıp Fakültesini bitirdi. Halit Refiğ'in teklifi ile sinemaya başlayan Arkın, Türk sinemasının en değerli oyuncularından biri oldu. Refiğ'in teklifi ile sinemaya yönelen Arkın, o dönemde İstanbul'a gitti ve altı ay süreyle akrobasi eğitimi aldı. Bu eğitimde öğrendiklerini Battalgazi ve Malkoçoğlu filminde uygulayan Arkın, Türk sinemasına yeni bir tarz getirdi. Başarılı çalışmalara imza atan Arkın kısa sürede avantür filmlerinin aranan oyuncusu oldu. 300'den fazla filmde rol alan Arkın yönetmenlik, yapımcılık ve senaristlik de yaptı.

Son Dakika: Türk sinemasının efsane ismi Cüneyt Arkın, 85 yaşında hayatını kaybetti

1963'ten beri oyunculuk alanında birçok ödülün sahibi olan Arkın, 1999'da "Yaşam Boyu Onur Ödülü"nü 1999 Antalya Altın Portakal Film Festivali'nden, 2013'te "Yaşam Boyu Meslek ve Onur Ödülü"nü Engelsiz Yaşam Vakfı'ndan, 2013'te "Yaşam Boyu Onur Ödülü"nü 18. Sadri Alışık Tiyatro ve Sinema Oyuncu Ödülleri'nden, 2013'te "Kültür ve Sanat Büyük Ödülü"nü ise 2013 Yılı Kültür ve Sanat Büyük Ödülü'nden aldı.

Arkın, 1967-1968 yılları arasında Güler Mocan ile evli kaldı. 1966'da kızı Filiz'i kucağına aldı. Arkın 1972'den beri Betül Cüreklibatır ile evli.

Güncelleme Tarihi: 28 Haziran 2022, 09:15
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195