Title of a News Article

Depremzedeler nasıl oy kullanacak?

Depremzedeler nasıl oy kullanacak?
banner206

Seçimlere aylar kala meydana gelen depremler sonrası "Depremzedeler nasıl oy kullanacak" sorusu akıllara gelmişti. İçişleri Bakanlığından konuyla ilgili açıklama geldi. Buna göre konteyner, çadır, huzurevi gibi geçici yerleşim yerlerinde kalanlar veya başka şehre taşınan depremzedeler adres değişikliklerini e-Devlet, nüfusmatikler veya nüfus müdürlükleri üzerinden beyan edebilecek.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, cuma günü seçimlerin 14 Mayıs'ta yapılması ilişkin açıklama yapacak. Ardından YSK seçim takvimiyle ilgili süreci yönetecek. Bu sırada 6 Şubat'ta meydana gelen depremlerin yıkıma yol açtığı şehirlerde oy kullanımının nasıl gerçekleşeceğine ilişkin çalışmalar tamamlandı. İçişleri Bakanlığı depremzedelerin nasıl oy kullanacağıyla ilgili ayrıntıların yer aldığı bir açıklama paylaştı.

BAŞKA ŞEHRE TAŞINANLAR İÇİN BİRDEN ÇOK SEÇENEK

Bakanlık tarafından konuyla ilişkin yayımlanan açıklamada şu ifadeler yer aldı:

“Afetzede vatandaşlarımızın mağduriyetlerinin azaltılması ve kamu hizmetlerine erişiminin kolaylaştırılması için 6 Şubat öncesinde yerleşim yeri adresi depremden etkilenen illerde bulunan vatandaşlarımızın diğer illere yerleşim yeri adres değişikliği işlemlerini nüfus müdürlüklerimizin yanı sıra e-Devlet ve nüfusmatiklerimiz üzerinden yapabilmelerine imkan sağlanmıştır."

GEÇİCİ YERLEŞİM YERLERİNE ADRES BEYANI YAPILABİLECEK

"Ayrıca Adres Kayıt Sistemi Uygulama Yönergesinin 7’nci maddesinin 4’üncü fıkrasına istinaden doğal afet sonucu yerleşim yerlerinin kullanılamayacak hale gelmesinden dolayı afetzede vatandaşlarımız, yerleşmeleri için gösterilen ‘karavan, çadır, prefabrik evler, yurt, huzurevi gibi yerler’e nüfus müdürlüklerimiz, e-Devlet ve nüfusmatiklerimiz üzerinden yerleşim yeri adres beyanı yapabilecektir.” mynet.com

Güncelleme Tarihi: 08 Mart 2023, 11:16
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195