Asgari ücretten, memur ücretlerine kadar pek çok iş kolunda iyileştirmeler gerçekleşti. Emekliler içinse kök ücrete yüzde 25 zam kararı alınmıştı.

Emekliler için alınan zam kararı ilk başta memnuniyetle karşılandı. Çünkü kısa süre önce en düşük emekli maaşı 7500 TL’ye çıkarılmıştı. Bu bağlamda 7500 TL üzerine yüzde 25 zam yapılacağı sanılıyordu. Böylece en düşük emekli maaşı 9375 TL’ye yükselecekti.

Fakat evdeki hesap çarşıya uymadı. Çünkü emekliler daha önce kök ücrete zam şeklinde bir artışla karşılaşmamıştı. Bu bağlamda kimse kök ücretin ne olduğunu, pek çok emeklinin aslında kök ücret olarak çok düşük paralar aldığını fark etmemişti.

Kök ücret, son yapılan zamları kapsamıyor ve maaşlar 7500 TL’ye tamamlanmadan önceki tutarları baz alıyordu. Hal böyle olunca yüzde 25’lik zam emeklilerin büyük bir bölümünde artışa zemin hazırlamadı. Bazı emeklilerin maaşları ise yalnızca 100 – 200 TL tutarlarında arttı. Maaşları daha önce 7500 TL’ye yakın olanlar ise, yüzde 25 olmasa da hatırı sayılır bir zam aldılar. Fakat emeklilerin büyük bir bölümü hayal kırıklığına uğradı.

Emeklilere seyyanen zam yapılması hatırlanacağı üzere daha önce MHP lideri Devlet Bahçeli tarafından dile getirilmişti. Bahçeli’nin emekliye seyyanen zam açıklamasının ardından şimdi de Cumhur İttifakı’nın diğer önemli ismi seyyanen zam için yeşil ışık yaktı.

Yeniden Refah Partisi, emekliler için gelecek olan yeni zamların hemen şimdi yapılmasını ve yılbaşının beklenmemesini açıkladı. Yeniden Refah Partisi, emekliye acil bir şekilde seyyanen zam yapılmasının gerekli olduğunu vurguladı.

Yeniden Refah Partisi yetkilileri seyyanen zammın en az 4 bin TL olması gerektiğini de savundular. Bu bağlamda en düşük emekli maaşı 11.500 TL olacaktır. Yani asgari ücrete denk hale gelecektir.

Komşu İl Müdürlere Araç Tahsisini İptal Etti Komşu İl Müdürlere Araç Tahsisini İptal Etti

Şimdi hem MHP, hem de Yeniden Refah Partisi emekliye seyyanen zam için ses yükseltmiş durumda. Gözler ise AK Parti ve Cumhurbaşkanı Erdoğan’da. Meclis açıldığında hızlı bir şekilde emekliye seyyanen zam müjdesi verilebilir. Ya da Erdoğan’ın bir gece ansızın yayınlayacağı kararname ile emekliler bekledikleri müjdeyi alabilirler. f5haber