Title of a News Article

Erbakan emekliler için Erdoğan'a çağrıda bulundu

Erbakan emekliler için Erdoğan'a çağrıda bulundu
banner206

Emekli maaşlarına yapılan yüzde 25'lik zammı yetersiz bulan MHP lideri Devlet Bahçeli'nin ardından Yeniden Refah Partisi lideri Fatih Erbakan'dan da Cumhurbaşkanı Erdoğan'a çağrı geldi. "Bu enflasyon ortamında bu hayat pahalılığında emeklilerimizin yıl başına kadar bekleyecek durumu kalmamıştır" diyen Erbakan, mağduriyetin önüne geçilmesini istedi. 

Emeklilere yapılan yüzde 25'lik zam ile ilgili Cumhur İttifakı partilerinden ardı ardına açıklamalar geliyor. MHP'nin ardından Yeniden Refah Partisi'nden de seyyanen maaş zammı yapılmasına yönelik çağrı geldi. 

Yeniden Refah Partisi Genel Başkanı Fatih Erbakan, partisin genel merkezinde düzenlediği Aylık Olağan İl Başkanları Toplantısı öncesi kritik açıklamalarda bulundu. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın emekli maaşları için yıl sonunu işaret ettiğini hatırlatan Erbakan, "Bu enflasyon ortamında bu hayat pahalılığında emeklilerimizin yıl başına kadar bekleyecek durumu kalmamıştır" dedi. 

"YIL SONUNA KADAR BEKLEYECEK DURUM KALMADI"

"Sayın cumhurbaşkanımız emeklilerimizle ilgili gerekenin yıl sonunda yapılacağını ifade etmiş ancak bu enflasyon ortamında bu hayat pahalılığında emeklilerimizin yıl başına kadar bekleyecek durumu kalmamıştır. Gerçekten de geçim derdi bütün evleri sarmıştır. Başta emeklilerimiz olmak üzere aziz milletimizi çok büyük sıkıntıya sokmuştur.

Biz başından beri emeklilerimize de seyyanen maaş zammı yapılmasını ifade ettik. Ömürlerini milletimize ve ülkemize hizmete adamış bu insanlarımızın mağdur edilmemesi gerektiğini Yeniden Refah Partisi olarak en açık en gür seda ile ifade ettik.

"ACİLEN ADIM ATILMALI"

Ancak ne yazık ki bu konuda atılacak olan adımlar yıl sonuna kalmıştır. Bugün bu kürsüden Yeniden Refah Partisi olarak emeklilerimiz için yılbaşına kadar beklenmemesini ve atılması gereken adımların acilen atılması gerektiğinin altını çizerek bir kez daha ifade ediyoruz."

DEVLET BAHÇELİ DE ÇAĞRIDA BULUNMUŞTU 

MHP lideri Devlet Bahçeli, geçtiğimiz günlerde yaptığı açıklamada emekliler için seyyanen zam çağrısında bulunarak, "Emeklilerimize yapılan yüzde 25’lik maaş artışı, gördüğümüz kadarıyla makul ve yeterli bulunmamıştır. 8 bin 77 liralık seyyanen artışın kök ücrete aynısıyla emekli maaşlarına yansıtılması beklentimiz ve talebimizdir" ifadelerini kullanmıştı. 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ise "Emekliler noktasında da yıl sonu itibarıyla yeniden bir değerlendirme yapmamız söz konusu" diyerek yıl sonunu işaret etmişti. Tgrthaber.com

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195