Title of a News Article

Erdoğan'dan Akşener'e çağrı...

Erdoğan'dan Akşener'e çağrı...
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Ayasofya’da kıldığı Cuma namazının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı. Erdoğan, yaptığı açıklamada dolar kurunun düzeleceğini belirterek, MHP Genel Başkanı Devlet Bahçeli'nin İYİ Parti Genel Başkanı Meral Akşener'e yaptığı çağrının 'Olumlu' olduğunu söyledi.

Cumhurbaşkanı Recep tayyip Erdoğan Ayasofya Camii'nde kıldığı Cuma namazının ardından kameraların karşısına geçerek açıklamalarda bulundu.

Lübnan Beyrut'ta yaşanan patlamaya ilişkin konuşan Erdoğan, "Felaketin boyutu çok büyük. Biz madden ve manen Lübnan halkının yanında olacağız." dedi.

Erdoğan'ın açıklamaları şu şekilde:

"Benzerini rahmetli Refik Hariri zamanında yaşamıştı. Bu konuda söylenenleri biliyorsunuz. Nitrat kaynaklı olduğu, füzelerin olduğu depolardan kaynaklandığı söyleniyor. İşi bizler de takip ediyoruz. En son Başkan yardımcım Fuat bey ve Dışişleri Bakanım orada durumu takip ettiler. Koca Yusuf kargo uçağı ile de çeşitli yardımlar gönderdik. Bunların içinde askeri ve sağlık yardımları var.

Felaketin boyutu çok büyük. Beyrut limanı bölgede çok önemli bir liman. Buranın yeniden inşası, ihyası kaç yılı alır o da ayrı bir sorun. Ama biz madden ve manen Lübnan halkının yanında olacağız."

"SONDAJ ÇALIŞMALARINI YENİDEN BAŞLATTIK"

"Şansölye Merkel, Sondaj çalışmasına ara verirseniz benim işimi kolaylaştırırsınız dedi. Ben de kendisine “Eğer Yunanistan’a güveniyorsanız biz 3-4 hafta ara veririz” dedi. Ama Yunanistan sözünde durmadı. Biz de şimdi yolumuza devam ediyoruz."

"BUGÜN GÜÇLÜYÜZ, YARIN DAHA GÜÇLÜ OLACAĞIZ"

"Dünyada ekonomik gelişmeleri gözden geçirecek olursanız başta ABD, Rusya ve Avrupa, korona virüs sonrası çok ciddi zikzaklar yaşıyor. Tüm samimiyetim ile, içerideki düşmanları gündeme getirmek istemiyorum. Dışarıdakiler yetiyor ama içeridekiler de pompalama görevi görüyorlar. 2002 Kasım'da göreve geldi. Göreve geldiğimizde, 2002'de mili gelir 206 milyar dolardı. Şimdi milli gelirimiz 750 milyar dolara çıktı. O zaman 3581 dolar fert başı gelir vardı, bu 9127 dolara çıktı.

2002'de otomobil satışı 91 bindi. 2019 ise 387 bine çıktı.

Buzdolabı şatışları 1 milyon 88 bindi. 2019'da 2 milyon 406 bin buzdolabı satışı var. Türkiye bir tırmanışta. Bunu gözleri olup görmeyenler var. Ben belgeler ile konuşuyorum. Açılan şirket sayısı 30 bin civarındayken, 2017'de 85 bin ek şirket açılmış. İstihdam 19 milyon 600 kişiydi. Şu an 28 milyonun üzerinde.

Bazı sıkıntılar yok değil. Ama Türkiye adeta bir uçuşun içinde. Gözü olup görmeyenler bunu yanlış aktarıyor. Ne kadar yanlış anlatırlarsa anlatsınlar bu tırmanışımızı devam ettiriyoruz, devam ettireceğiz. Gerek TL, gerek döviz, gerek altın rezervinde, basit bir şey söyleyeyim.

Türkiye'nin 23.5 milyar IMF'ye borcu vardı. 2013'te biz sıfırladık. Döviz rezervi 27.5 milyar dolardı, şu anda 105 milyar dolar. Merkez Bankası'nın rezervi. Kimse halkımızı yanıltmaya çalışmasın. Dünden daha güçlüyüz, yarın daha güçlü olacağız."

"BİZ MİLLETİMİZİ MUHTAÇ ETMEYECEĞİZ"

"Terörle mücadele ücretsiz yapılmıyor. Ciddi manada harcamalarımız oluyor. Savunma sanayiide yerli-milli yüzde 20’yken yüzde 70’e çıkardık. Bunun bir maliyeti oluyor. İnsansız hava araçlarıyla gerek içeride gere, Suriye’nin kuzeyinde, gerek Irak’ın kuzeyinde önemli sonuçlar alıyoruz. Libya’ya boşu boşuna gitmedik. Ekonomide bu söylenenlerin hepsi bir tarafa, Benim Hazine ve Maliye Bakanıma yapılan saldırlar bir yana…. Sen Türkiye’ye bak… Batı nerede, Türkiye nerede sen ona bak. Biz bir çok ülkeye korona virüs yardımları yapıyoruz, bunların bir maliyeti var. Biz Çam ve Sakura Hastanesi’ni bitirdik. Bu, Türkiye’nin gücünü gösteriyor. Biz gücümüzü milletten alıyoruz. Bunlar milletimize layıktır. Biz milletimizi muhtaç etmeyeceğiz."

BAHÇELİ'NİN MERAL AKŞENER'E ÇAĞRISI

"Parti kurmak Muharrem beyin hakkıdır. Eski bir siyasetçidir. Sayın Bahçeli’nin daveti benim yadırgayacağım bir davet değildir. Umarım birlik ve beraberliğin inşasına yönelik bir adım olabilir. HDP ile terör örgütleriyle birlikte olmak İYİ Partiye hiç yakıştırdığımız bir şey değildir."

"HEPSİ DÜZELECEKTİR"

"Ben bunun yerli yerine oturacağı inancındayım. Türkiye’de sistem oturduğu için bazı zamanlarda tırmanışlar, bazı zamanlarda inişler… Yılbaşında 10 liradan bahsediyorlardı, şimdi geldiğimiz duruma bakın. Ben özellikle TL’nin, dövizin yerli yerini bulacağına inanıyorum. Bu dalgalanmalar her zaman olur. Merkez Bankası’nın bankalar birliği ile yaptığı toplantılar buna yöneliktir. Hepsi düzelecektir."

Kaynak Yeniçağ

Güncelleme Tarihi: 07 Ağustos 2020, 14:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195