Title of a News Article

Eski Bakan Faruk Çelik Saldırıya Uğradı

Eski Bakan Faruk Çelik Saldırıya Uğradı
banner206

Eski Bakan Faruk Çelik, Vekil Seçildiği il olan Artvin'de Saldırıya uğradı. 


Artvin milletvekili olan eski bakan Faruk Çelik Ak Parti binasından çıkarken saldırıya uğradı. Saldırı sonrası Artvin Valilik binasına sığınan Çelik, gerginliğin bitmesini  beklediği ifade ediliyor 

Uzun süre Ak partiden Bakanlık görevini üstlenen Çelik Artvin'de çoşkulu seçim günleri geçirmesinin ardından bu denli saldırıya uğraması akıllarda soru işareti bıraktı. Çelik bölgede seçim süreci boyunca çalışmalarıyla dikkatler üzerine çekmişti. Eski bakanın bu denli saldırıya neden maruz kaldığı ise bilinmezligini korumakta. 
 

Faruk Çelik Kimdir;

17 Ocak 1956'da Artvin Yusufeli'nde doğdu. Baba adı Yaşar, anne adı Hedise'dir.Eğitimci; Bursa Yüksek İslam Enstitüsünü bitirdi. Kocaeli İşletme Enstitüsünde İşletme eğitimi gördü.Refah Partisi İl Başkanlığı, Fazilet Partisi Genel Başkan Yardımcılığı, AK PARTİ Kurucular Kurulu Üyeliği ve Grup Başkanvekilliği görevlerinde bulundu.21, 22 ve 23. Dönemde Bursa, 24. Dönemde Şanlıurfa Milletvekili seçildi. 60, 61 ve 62. Hükümetlerde Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile Devlet Bakanlığı, 64 ve 65. Hükümetlerde Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanlığı görevlerini yürüttü.

Çelik, evli ve 4 çocuk babasıdır.

Güncelleme Tarihi: 29 Mayıs 2023, 14:06
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195