Title of a News Article

Göbeklitepe uzaylıların işi olabilir mi?

Göbeklitepe uzaylıların işi olabilir mi?
banner206

Milliyet Gazetesi Yazarı Abdullah Karakuş, Göbeklitepe'yi kalemine aldı. Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, Göbeklitepe’yi 12 bin yıl önce insan dışı varlıkların yapma ihtimali olduğunu söylüyor. Beyazgül, ‘Heykeller de insanlara benzemiyor. Akla uzaylıları getiriyor’ diyor.

12 bin yıl öncesine gittik. Tarihin sıfır noktasına, Göbeklitepe'ye. 20 tonluk dev monolitler, iç içe geçmiş yuvarlaklar, çanta ve benzeri görsellerle her göreni etkileyen ve kafasında soru işaretleri bırakan bir yer Göbeklitepe. Kimin yaptığı ise sır.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile Göbeklitepe'nin sırlarını ve gizemini konuştuk. Beyazgül Şanlıurfa Müzesi ve Göbeklitepe'de Milliyet'e şunları anlattı:

‘Sırları çok’

Şanlıurfa müzesi ilk insanı, neolitik dönemi anlatan bir müze. Hepimizin kafasındaki ilk insan tasviri nasıldı? Hayvanların kürklerini kendine elbise etmiş elinde mızraklı avcı bir insan. Ta ki Göbeklitepe bulununcaya kadar insanlar ilk insanın neolitik çağ insanının sadece avcı toplayıcı insan olarak düşünüyordu. Ancak Göbeklitepe ortaya çıktıktan sonra sanat eserleri de yapıldığı ifade edildi. Urfa’ya gelen her kişi Göbeklitepe’yi gören her kişi bilim adamı ya da normal insan burada bir gizem ve sırlar olduğunu ifade ediyor. Ancak bunu bulamıyorlar. Nedir bu sır? Nedir bu gizem? Bunu düşünüyorlar. Size bu gizem ve sırları anlatacağım.

Göbeklitepe uzaylıların işi olabilir mi

‘İnsan olmayabilir’

Balıklıgöl adamı. El durumuna baktığımız zaman Göbeklitepe’deki taşlarla bu iki elin birleştiği yerin parmaklarının oradaki figürlerle aynı olduğunu görüyoruz. O zaman bunun aynı çağda yaşamış olduğu kabul ediliyor. Ama burada bir gizem var. V yakayı görüyorsunuz. Bu V yaka nerelerde var başka? V yaka burayla ilgisi olmayan binlerce kilometre ötelerde farklı sanat eserlerinde de bunu görüyorsunuz. Ama ilginç olan nedir? İlk insanı biraz önce hayvan postu giymiş olarak görürken burada düzgün kıyafetli V yaka giymiş insan görüyoruz. Demek ki ilk insan bizim düşündüğümüz gibi hayvan kürkü giymiş insan değilmiş. Ya da başka bir şey var. Balıklıgöl adamı 12 bin yıllık. Bu insan olarak kabul ediliyor. Ama boyun kısmına baktığımız zaman yüzle aynı iniyor ve bel kısmıyla boyun kısmı aynı kalınlıkta. İnsan olmayabileceği akla geliyor. Mesela kollarının çok daha uzun olduğunu görüyoruz. Normal insanın kolu göbek kısmında olurken bu daha aşağıda birleşiyor. Eğer bizim ilk insanımız kürklere bürünmüş insansa bu kim? Bu nereden geldi? Ayrıca bu V yakanın benzeri Suriye’de ve Mısır’daki heykellerde bulunuyor. Gözler de aynı malzemeden yapılmış. Ancak orada gördüğümüz heykeller bir insan heykeli değil. Sanki farklı bir mekândan gelmişler. Yani akla uzaylıları getiriyor. Dünyada böyle bir varlık yok. Yakalar aynı ama suretleri ve vücut yapıları çok farklı.

‘Çantaları insan yapmadı’

Göbeklitepe monolitinin üzerinde 3 çanta var. Günümüz çantalarıyla birebir benzerlik gösteriyor. Bu çanta ile o görünen hayvanların taşınması mümkün değil? Çanta modern dünyadaki çantalara benziyor. Çantaların benzerleri Mısır’da, ABD’de var. Sümerler’de var. Göbeklitepe’deki çantayla Sümerler’deki çanta birebir aynı. Bu çantada ne taşınıyordu? Bunları kimler yaptı? Eğer kürklere bürünmüş avcı insan yapmış diye düşünürsek yanılırız. Bunu farklı bir varlığın yapma ihtimali çok güçlü.

‘Daha farklı, daha akıllı’

Göbeklitepe olduğu gibi korunmuş. Üzeri kapatılmış, ‘Biz sonra geliriz, açarız’ diye gidilmiş bir yer. Oranın ne olduğu hangi amaçla kullanıldığı şu anda bilinmiyor. Çünkü günlük yaşama ait hiçbir şey bulunmadı. Ne çömlek ne çanak bulundu. O zaman buranın kendi insanımızın yaşadığı bir mekân mıdır diye sormak aklımıza geliyor. Burası farklı bir zekânın ürünü müdür? Daha akıllı ve daha farklı bir varlık tarafından yapılma ihtimali var mıdır? Eğer varsa onlar dünyaya çantalarla gelmişler ve bir şey getirmişler demektir. Üstün teknolojide görüyoruz burada. İlk insana olan bakışımızı değiştirdi. Bu monolitin boyuna bakın o günkü şartlarda bunun taşınması mümkün mü? Çantada ne taşınır? Bilgi ve belge taşınır. Bu bilgi ve belgeler böyle bir tarzı ortaya çıkarmış olamaz mı? Uzaylılar akla geliyor. Okuduğumuz bazı kitaplarda bunun uzaylılar tarafından yapıldığına yönelik iddialar var. Uzaylılarla ilgi kuruluyor. Burada bir mesaj daha var. Bir çanta yapılmamış 3 çanta yapılmış. 3 ayrı bilgi ve belge getirilmiş. 12 bin yıl önceki çantaların birinin Sümerler’de birinin ABD’de çıkmasına dikkat. ABD’deki heykel de insana benzemiyor. Monolitlerin en büyükleri 20 ton ağırlığında. 6 m boyunda, kırılmadan getiriliyor. İnsan gücüyle dikildiğini düşünüyoruz. Uzaydaki varlıklar gelip bunu yapmışlardır mı? Bugün modern insanların kullandığı çantaların 12 bin yıl önceki taşlara oyulması çok anlamlı.

Göbeklitepe uzaylıların işi olabilir mi

Kara delik mi?

Kolu yapan sanatkâr neden adam başını yapmamış. Yapabilme kabiliyeti varken başa bir T koymuş. Neden? Burada yapan kişi kendini gizlemek istemiş. Şimdi burada 12 bin yıl önce de düzgün bir H görüyoruz. Arkasında da iç içe girmiş iki yuvarlak görüyoruz. İç içe girmiş yuvarlak neyi ifade eder? Bir kara delik olma ihtimali olabilir mi? Bunun adı kara delik. Burada ne oturulur ne ibadet yapılır.”

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195