Title of a News Article

Güvenç sözünde durmadı!

 Güvenç sözünde durmadı!
banner206

Seçim çalışmalarını yürütürken ‘Kimse işten çıkarılmayacak’ diyen Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Celalettin Güvenç, Belediyede çalışan 160’a yakın işçinin işine son verdi. 

Karaköprü Belediyesinde yaşanan işçi kıyımı Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine de sıçradı. Şanlıurfa Belediye Başkanı Dr. Ahmet Eşref Fakıbaba ve yardımcıları tarafından 30 Mart yerel seçimleri öncesinde giderayak işe alınan 160’a yakın işçinin görevine son verildi. Bu 160 kişi işsiz kalarak mağdur duruma düşerken, siyasi partilerden bu olaya tepki geldi.

CHP, BDP ve Saadet Partisi de, Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesinde yaşanan işten çıkarmalara tepki gösterdi. Siyasi parti temsilcileri, 30 Mart seçimleri öncesinde AK Parti’nin adayı olan Celalettin Güvenç “Kimse işten çıkarılmayacak” demişti ama başkan olduktan sonra 160 kişinin işine son verdi. Bu insanlığa yakışmaz, şimdi bu insanların mağduriyetini kim karşılayacak?” şeklinde tepki gösterdiler.

Bu arada AK Partili bazı Şanlıurfa Milletvekillerinin de, işten çıkarmalara sıcak bakmadığı öğrenildi.

Öte yandan bu işçilerin işine son verilmesinin ardından Belediyede çalışan diğer işçiler de, işten çıkacakları yönünde endişe yaşamaya başladı. 

Güncelleme Tarihi: 06 Mayıs 2014, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195