Title of a News Article

Hasta tutuklu ve hükümlülere şartlı tahliye geliyor

Hasta tutuklu ve hükümlülere şartlı tahliye geliyor
banner206

Yeni düzenlemeye göre ileri derecede hasta olan tutuklu ve hükümlüler için "şartlı tahliye" düzenlemesi yapılacak. Ayrıca tutuklu ve hükümlüler muayene için hastaneye götürüldüğünde artık kelepçeleri çıkartılacak.

Adalet Bakanlığı’nın üzerinde çalıştığı düzenlemeye göre, tutuklu ve hükümlüler muayene için hastaneye götürüldüğünde artık kelepçeleri çıkartılacak. "Terör suçluları" ve "cinayet suçu" işleyenlerin kelepçelerinin çıkartılması konusunda doktor karar verecek.

Hürriyet'ten Oya Armutçu'nun haberine göre; Adalet Bakanlığı’nca İnfaz Kanunu’nun 50. maddesinde değişiklik yapılacak. Bu madde de ‘hekimin talimat ve gözetiminde olmak üzere tıbbi nedenlerle tutuklu ve hükümlülere kelepçe takılmasına’ imkân tanınıyor.

Takdir yetkisini doktora bırakan bu madde değiştirilerek hasta tutuklu ve hükümlülere muayene sırasında kelepçe takılması zorunlu hallerde sağlanacak.

Öte yandan Bakanlık cezaevinde bulunup tek başına hayatını idame ettiremeyecek derecede hasta olan tutuklu ve hükümlülerin cezaevinden tahliye edilmesi konusunda da yeni düzenleme yapıyor. Uygulamada hasta tutuklu ve hükümlüler, hastalık nedeniyle tahliye edilebiliyor. Bunun için Adli Tıp Kurumu veya tam teşekküllü hastaneden rapor alınması gerekiyor.

Yeni düzenlemenin ekim ayında Meclis gündemine getirilmesi bekleniyor.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195