Title of a News Article

HRÜ'de kurulan bölümün kurucu başkanıydı...

HRÜ'de kurulan bölümün kurucu başkanıydı...
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararnamesi sonucu ÖSYM Başkanı değişti, 3 üniversiteye ise yeni rektör ataması gerçekleşti. Bu rektörler atamaları arasında Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne atanan isim Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Kurucu Bölüm Başkanı Prof. Dr. Hacı Ali Mantar olduğu öğrenildi.

Kariyerine başarı üstüne başarı ekleyen Prof. Dr. Hacı Ali Mantar, Hava Elektronik Sanayii'nin (HAVELSAN) Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini yürütüyordu. Cumhurbaşkanı Recep Erdoğan'ın imzasıyla Gebze Teknik Üniversitesi rektörlüğüne atandı. Mantar, 2004 yılında Harran Üniversitesi'nde Bilgisayar Mühendisliği Bölümü'nün kurucu Başkanlığını yaptı akabinde ise, 2006 yılında transfer olduğu Gebze Teknik Üniversitesi'ne bugün rektör olarak atandı. 

Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölüm Başkanı Doç. Dr. Berkan Aydilek, Gebze Teknik Ünversitesi Rektörü olarak atanan Prof. Dr. Hacı Mantar'ı sosyal medya hesabından yaptığı paylaşım ile kutladı;

Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Kurucu Bölüm Başkanımız Sn. Prof. Dr. Hacı Ali MANTAR Hocamız, Gebze Teknik Üniversitesine Rektör olarak atandı. Hayırlı uğurlu olsun, yeni görevinde üstün başarılar dilerim.

Önceki Bölüm Başkanlarımızdan HAVELSAN Genel Müdürü Sn. Dr. Mehmet Akif NACAR Hocamız ile birlikte Bölümümüzden, Ülkemiz için çok önemli görevler üstlenen Hocalarımızın olması bizleri çok mutlu etmekte ve gururlandırmaktadır.

18 yıllık köklü bir bölüm olan Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Akademisyenleri ve yetiştirdiği Öğrencileri ile önemli çalışmaları yapmaya devam etmektedir.

Cumhurbaşkanı Erdoğan'ın imzasıyla yayımlanan atama kararnamesi sonucu gerçekleşen atamalar ise şöyle;

Ölçme, Seçme ve Yerleştirme Merkezi Başkanlığına, 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2, 3 ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Bayram Ali ERSOY atanmıştır.

İstanbul Üniversitesi-Cerrahpaşa Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Nuri AYDIN atanmıştır.

Düzce Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Nedim SÖZBİR atanmıştır.

Gebze Teknik Üniversitesi Rektörlüğüne, 2547 sayılı Yükseköğretim Kanununun 13 üncü maddesi ile 3 sayılı Cumhurbaşkanlığı Kararnamesinin 2 nci, 3 üncü ve 7 nci maddeleri gereğince Prof. Dr. Hacı Ali MANTAR atanmıştır.

Prof. Dr. Hacı Ali Mantar Kimdir?

Prof. Dr. Hacı Ali MANTAR, 1993’de İstanbul Teknik Üniversitesi Elektronik ve Haberleşme Mühendisliği Bölümü’nden lisans derecesini almıştır. 1998’de Syracuse Üniversitesi'nde yüksek lisansını yapmış ve 2003 yılında Syracuse Üniversitesi’nde doktorasını tamamlamıştır. 2004 yılında Harran Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümü’nde Kurucu Bölüm Başkanı olarak görev alan Hacı Ali MANTAR, 2006 yılında Gebze Teknik Üniversitesi Bilgisayar Mühendisliği Bölümüne transferinden sonra 2010 yılında doçent ve 2015 yılında profesörlük unvanlarını almıştır. 2006-2014 yılları arasında Deniz Harp Okulu, Işık Üniversitesi ve Doğuş Üniversitesi’nde yarı zamanlı ders veren Prof. Dr. Hacı Ali MANTAR, Haberleşme ve Ağ Protokolleri, Kablolu ve Kablosuz Haberleşme Teknolojileri, Bilgisayar Ağları, Ağ Mimarileri, Bilgi Sistemleri, Yazılım Tanımlı Ağlar (SDN), Dağıtık Sistemler, Ağ Güvenliği ve Adli Bilişim konularında araştırma yapmıştır. 30’dan fazla yüksek lisans ve doktora öğrencisine danışmanlık yapan Prof. Dr. Hacı Ali MANTAR, birçok ulusal ve uluslararası akademik ve endüstriyel araştırma projesi yürütmüştür. TÜBİTAK ULAKBİM Yönetim Kurulu Üyeliği (2006) ve Avrupa Birliği Siber Güvenlik Komite Üyeliği (2010) atanan ve üyeliği devam eden Prof. Dr. Hacı Ali MANTAR, 2013 yılında Türkiye Bilimler Akademisi Asoşiye üyesi olarak seçilmiştir. TÜBİTAK ARDEB ve TEYDEB’de değişik komitelerde görev yapmıştır. Ocak 2015’te TÜBİTAK BİLGEM Test ve Değerlendirme Başkan Yardımcılığı, Haziran 2015’te TÜBİTAK BİLGEM Başkanlığı ve Mayıs 2018’de HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerine atanmıştır. Halen TÜBİTAK BİLGEM Başkanlığı, BİLGEM Yönetim Kurulu Başkanlığı ve HAVELSAN Yönetim Kurulu Başkanlığı görevlerini yürütmektedir.
 

Güncelleme Tarihi: 04 Ağustos 2022, 15:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195