Title of a News Article

İddia büyük! Olursa 10 TL indirim olacak

İddia büyük! Olursa 10 TL indirim olacak
banner206

Brent petrol varil fiyatı 102 dolara kadar düştü. Araç sahipleri benzin ve motorinde yeni bir indirim beklerken 27. dönem Ağrı Milletvekili Abdullah Koç zamlara karşı sessiz kalmadı. Meclis’e sunulmaya hazırlanan akaryakıt fiyatlarındaki KDV ve ÖTV değişikliğinin geçerli olması durumunda benzin ve motorine yaklaşık 10 liralık bir indirim gelebilecek.

Superhaber'den edinilen bilgiye göre, akaryakıt fiyatlarındaki zamların ardından 20 TL sınırını aşan benzin ve motorin, araç sahiplerini oldukça zor durumda bıraktı. İstanbul ile Ankara başta olmak üzere toplu ulaşım ile birlikte otobüs fiyatlarına da zam geldi.

Bu süreç içerisinde yaşanan dalgalanmayla beraber motorin ve benzinin litresi 20 lirayı yaşarken LPG’nin pompa fiyatı da 12 liraya kadar yaklaştı.

Yaşanan bu gelişmelerle birlikte mağdur durumda kalan araç sahipleri bir an önce zamların geri çekilmesi yönünde görüş belirtirken Ağrı Milletvekili Abdullah Koç tarafından Meclis’e sunulan KDV ve ÖTV kanununda değişiklik yapılmasına dair kanun teklifi komisyona gönderildi.

Akaryakıt fiyatlarında KDV ve ÖTV indirimi olması durumunda benzin ve motorin fiyatlarına ortalama olarak 10 liralık bir indirim yapılacağı iddia edildi.

İstanbul Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 8 Nisan

Benzin: 19.01 TL
Motorin (Mazot): 21.28 TL
LPG (Otogaz): 11.12 TL

Ankara Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 8 Nisan

Benzin: 19.10 TL
Motorin (Mazot): 21.36 TL
LPG (Otogaz): 11.12 TL

İzmir Benzin, Motorin, LPG Fiyatları 8 Nisan

Benzin: 19.12 TL
Motorin (Mazot): 21.37 TL
LPG (Otogaz): 11.12 TL 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195