Title of a News Article

Kadınlar şiddete karşı yürüdü

.

Kadınlar şiddete karşı yürüdü
banner206
Şanlıurfa’nın Siverek ilçesinde Siverek Kadın Platformu, 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Mücadele ve Uluslararası Dayanışma Günü nedeniyle dün  yapılan yürüyüş ile kadına şiddete tepki gösterdi.
Lezgo’nun Parkı’nda bir araya gelen Siverek Kadın platformu üyeleri, burada toplanarak kadına şiddette tepkilerin yer aldığı pankartlar açtı.
 Grup sloganlar atarak Kanlıkuyu meydanına kadar yürüdü. Kanlıkuyu meydanına gelen kadın platformu üyelerinden İnci Korkankorkmaz, yaptığı basın açıklamasında kadına şiddete tepki gösterdi. 
Korkankorkmaz, "Yıllardır emek ve demokrasi mücadelesi ile kadın özgürlük mücadelesinin birbirinden ayrılmaz olduğunun bilinciyle, kadına yönelik her türlü ayrımcılığa ve şiddete karşı mücadele etmeye devam ediyoruz. Biliyoruz ki, kadına yönelik şiddetin kaynağı, erkek egemen zihniyet ve onun ördüğü yaşam sistemidir. Bu bakımdan Mirabel kardeşlerin direnişinde olduğu gibi, toplumlara barışı, gerçek demokrasiyi ve özgürlüğü kadının örgütlü gücü ve dayanışması getirecektir. Mağdur değil öz savunmadan gücünü alan kadınlarız" dedi.
Yapılan basın açıklamasının ardından Kadın platformu üyeleri duvar üstünde rengarenk çizimler yaparak, sessiz bir şekilde dağıldı.

Güncelleme Tarihi: 22 Kasım 2015, 10:27
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195