Title of a News Article

Kahraman Müdür’ün Kahraman Kardeşi

.

15 Temmuz gecesinde Boğaziçi Köprüsü’nde darbeci askerler tarafından açılan ateş sonucunda yaralanan Şanlıurfa İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nın kardeşi Demokrasi Gazisi Albay Mahmut Pınarbaşı, “Böyle bir şeyi asla kabul edemezdim” dedi.

Şanlıurfa’da 2 yıldır Paralel Yapı ile mücadele eden  İl Emniyet Müdürü Eyüp Pınarbaşı’nın kardeşi 3. Kolordu Komutanlığında görevli Albay Mahmut Pınarbaşı, 15 Temmuz’da ‘Darbe Girişimi’ esnasında kardeşinin nişan töreni için İstanbul’da bulunuyordu. Darbe girişimini duyan Albay Pınarbaşı, yanındakileriyle birlikte bu girişime karşı çıkabilmek için Boğaziçi Köprüsü’ne gitti. Ancak Albay Pınarbaşı, burada darbeci askerlerin açtığı ateş sonucunda ayağından yaralandı. Darbeye karşı çıkan vatandaşlar tarafından ambulansa götürülen ve daha sonra hastaneye kaldırılarak tedavi altına alınan Demokrasi Gazisi Pınarbaşı’nın durumu iyiye gidiyor. Albay Pınarbaşı, Atv’ye verdiği röportajda; Darbe Girişimi’ni öğrendiğinde çıldırmış vaziyette olduğunu belirterek, “Böyle bir şeyi kabul edemezdim” dedi.

 

Pınarbaşı; Başkomutan cesaretini gösterdi

Albay Pınarbaşı, konuşmasını şöyle sürdürdü;

“Çıldırmış vaziyetteydim, böyle bir şeyi kabul edemezdim. Ben bu üniformayı şerefle taşıdım, bu nedenle kabul edemezdim. Bu konuda esas cesareti komutan sağlar. Bu milletin gerçek cesaretle ortaya koyduğu Başkomutan’ın cesaretidir, ben Başkomutanımıza buradan saygılar ve selamlar iletiyorum. Allah onu başımızdan eksin etmesin. Harp Okulundayken bölük komutanımız şunu söylemişti; “Eğer komutan taşın arkasına saklanırsa askeri de onun arkasına saklanır.” Burada Başkomutan cesaretini gösterdi ve millet de onu hissetti, gördü ve ne olursa olsun ölüme yürüdü. Bu nedenle milletin büyüklüğü de ortaya çıkmış oldu.

Ailemle beraber o gün Ankara’dan İstanbul’a kardeşimin düğünü için geldik. Düğün esnasında telefonla askeri hareketlilik olduğunu öğrendim. Bizimkileriyle birlikte dışarı çıktık, Boğaziçi Köprüsüne gittik. Ben piyade subayıyım, tank avcılığını çok iyi biliyorum, bu nedenle oradaki zırhlı araçları milletle beraber ele geçirmeyi planladık. Silahım da zaten yanımdaydı. MG3 mermisi, sağ bacağımdan girip sol bacağımdan çıktı. İlk müdahaleyi sağ bacağıma tişörtümle kendim yaptım fakat sol bacağımdan da kan geliyordu. Ancak halen ateş ediliyordu, ben sürünerek vatandaşların içerisine doğru gittim ve vatandaşların yardımıyla oradan ambulansa götürüldüm.”

Güncelleme Tarihi: 05 Ağustos 2016, 14:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER