Title of a News Article

Kamuoyunun Beklediği İmar Geçti

​​​​​​​Deprem felaketinin ardından kamuoyunun beklenti içerisine girdiği Aşık-Öğütçü İmar Planı, Büyükşehir Belediye Meclisi'nce onaylandı.

Kamuoyunun Beklediği İmar Geçti
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Mayıs Ayı Meclis toplantısının son oturumu Meclis Başkanvekili Serdar Şeyhanlıoğlu başkanlığında yapıldı. Toplantıda Şanlıurfa için çok önemli olan Aşık-Öğütçü İmar Planı gündeme gelerek onaylandı.

Özellikle deprem felaketinin ardından kamuoyunun talebinin yoğunlukla gündeme getirdiği Aşık-Öğütçü İmar Planı için görüşen Büyükşehir Belediye Meclisi şu kararı aldı:

"İlimiz Karaköprü ilçesi aşık Ögütçü mahalleleri ile Bozova hisarlar mahallesi sınırları içerinde yer alan yaklaşık 1000 hektarlık uyku kent imar planı meclisimizde onaylanmıştır. Planlama yapılan alanın yaklaşık yüzde 96 sı kamuya (Büyükşehir Belediyesi ve Maliye Hhazinesine) ait olup yapılan planlama alanında yaklaşık 90 bin kişinin yaşaması hedeflenmiştir. Yapılan planda donatı alanları oranı alanın yüzde 60'ı kadar olup planlamada il-mahalle ölçeğinde ulaşılabilir mesafede yeşil alan, millet bahçesi, bölge parkları, eğitim, üniversite, sağlık tesisleri, sosyal-kültürel tesis, ibadet alanları, pazar alanları üniversite, merkezi iş alanları, bölge otoparklarına yer verilmiştir. Ulaşım açısından kent merkezinden ve otoyoldan 50 metre genişliğinde yollarla bağlantı sağlanmış olup planlama alanının kuzey-güney aksı boyunca 100 metrelik ana cadde önerilmiştir. Ekolojik kent modeli adına alanda güneş enerji üretim alanları önerilmiş olup bununla birlikte alanın çevreci bir kent yapısı olması hedeflenmiştir. Alanda

61 adet eğitim alanı

13 adet sağlık alanı

15 adet sosyal kültürel tesis

8 adet spor alanı

15 adet pazar alanı

8 adet belediye hizmet alanı

1 adet üniversite alanı

1 adet terminal alanı

36 adet bölgesel ve lokal otopark alanı önerilmiştir. Ayrıca toplamda alanın 1350 dönümü yeşil alan olarak tasarlanmıştır.

Planlama tasarımında Donatı alanları bölgede yaşayacakların en fazla 400-500 metre yürüme mesafesinde ulaşılabilir şekilde önerilmiştir."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195