6 Şubat depreminde hasar gören Kentlerden birisi olan Şanlıurfa'da yaralar hızla sarılıyor.

Depremlerde hasar gören Şanlıurfa'da çalışmalar hızla daha devam ediyor. Bir yanda kalıcı konutların inşası sürerken diğer yanda konteyner kent düzenlemeleri yapılıyor. İç işleri Bakan yardımcısı Münir Karaloğlu, Şanlıurfa'da inşaat çalışmaları hızla devam eden deprem konutlarını inceledi.

Erdoğan sokak köpekleriyle ilgili sert konuştu Erdoğan sokak köpekleriyle ilgili sert konuştu

Bir dizi gezi ve temaslarda bulunmak üzere bugün Şanlıurfa'ya gelen iç İşleri Bakan yardımcısı Münir Karaloğlu yetkililerden bilgi aldı. Karaloğlu, AFAD Başkanı Vali Okay Memiş, Şanlıurfa Valisi Hasan Şıldak, Şanlıurfa milletvekilleri İbrahim Eyyüpoğlu, Hikmet Başak ve ilgili kurum temsilcilerinin katılımıyla Değerlendirme ve Koordinasyon Toplantısı gerçekleştirildi.

Toplantıda, asrın felaketinin ardından bölgede yürütülen iyileştirme çalışmaları değerlendirildi.

İç İşleri Bakanı Münir Karaloğlu Şanlıurfa AFAD ve iş GÖÇ Müdürlüğünü ziyaret ettikten sonra TOKİ tarafından yapılan deprem konutlarını inceledi. TOKİ yetkililerinden Şanlıurfada devam eden konutlar hakkında bilgi alan Karaloğlu, Şanlıurfa'da deprem yaralarının hızlıca sarıldığını söyledi.

Şanlıurfa'da Depremin izlerini silmek için çalışmalarımız aralıksız devam ettiğini ifade eden Bakan Yardımcısı Münir Karaloğlu şunları kaydetti 

Eyyübiye ilçesinde 3202

Birecik ilçesinde 534,Karaköprü ilçesinde de 733 olmak üzere toplam 4.469 afet konutunun ihalesi yapıldı inşaatlar hızla sürüyor.Aralık ayi itibariyle konutların teslimi gerçekleştirmeyi hedefliyoruz Şanlıurfa'da ki 

Köylerimizde ise

917 afet konutu ve

267 afet ahırının ihalesi yapılarak çalışmalara başlandı"dedi.

Bakan Yardımcısı Karaloğlu, TOKİ Deprem konutlarının örnek dairesini de gezdikten sonra inşaat işçileri ile hatıra fotoğrafı çektirdi.