Title of a News Article

Kıbrıs’ın bağımsızlık sevincine ortak oldular…

Kıbrıs’ın bağımsızlık sevincine ortak oldular…
banner206

Viranşehir Belediyesi ve Viranşehir Kaymakamlığı’nın işbirliğiyle 48 yıl önce savaştıkları Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti’ne giden Viranşehirli muharip gaziler, Yavru Vatan’da düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına katıldı.

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nin (KKTC) kuruluşunun 48. yıl dönümü törenlerle kutlandı. Lefkoşa’daki kutlamalara, Viranşehir Belediyesi ile Viranşehir Kaymakamlığı’nın işbirliğiyle Kıbrıs’a götürülen ve 48 yıl önce Kıbrıs Barış Harekâtı’nda yer almış Viranşehirli Kıbrıs Gazileri de katıldı. Dr. Fazıl Küçük Bulvarı’nda düzenlenen 20 Temmuz Barış ve Özgürlük Bayramı kutlamalarına; Cumhurbaşkanı Ersin Tatar, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay, Meclis Başkanı Zorlu Töre, Başbakan Ünal Üstel, Türkiye’nin Lefkoşa Büyükelçisi Ali Murat Başçeri, askeri erkan, bakanlar, milletvekilleri, gaziler, konuklar ve diğer yetkililer de katılım sağladı.

Protokolün yerini alması ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başlayan törende, Cumhurbaşkanı Ersin Tatar halkın ve tören birliklerinin bayramını kutladı.

Barışın teminini sağladıkları topraklarda düzenlenen kutlamalara “48 Yıl Önce Buradaydık” sloganıyla katılan Viranşehirli muharip gaziler, törenlerde halkın yoğun ilgisiyle karşılaştı.  

Tören, Türkiye Cumhuriyeti Cumhurbaşkanı Yardımcısı Fuat Oktay ve Cumhurbaşkanı Ersin Tatar’ın yaptığı konuşmaların ardından halk dansları gösterisi ve resmigeçitle sona erdi.

Gazi oldukları topraklarda duygulu anlar yaşayan gaziler, uzun bir aradan sonra Kıbrıs’a gitmelerini sağlayan Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci ve Viranşehir Kaymakamı Önder Çengel’e teşekkür etti.

Viranşehir Belediye Başkanı Salih Ekinci, Kıbrıs Barış Harekatının 48. Yıldönümü nedeniyle yayınladığı mesajında, “Kıbrıs’taki Rum mezalimine son veren ve Ada’ya barış, huzur ve güven getiren Kıbrıs Barış Harekatı’nın 48.yıldönümü kutlu olsun, şehitlerimizi ve gazilerimizi rahmet ve minnetle anıyorum” dedi.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195