Title of a News Article

Kocaeli'de yakayı ele verdiler...

.

Kocaeli'de yakayı ele verdiler...
banner206
 Şanlıurfa'dan gelerek Kocaeli'de telefon dolandırıcılığı yapan 2 kişi, polis ekiplerinin dikkatli çalışması ile yakalandı.

Alınan bilgiye göre, 1 Eylül tarihinde K.G. isimli emekli astsubayı telefon ile arayan bir kişi, isminin FETÖ/PDY terör örgütü soruşturmasına karıştığını ve adını temizleyebilmek için para ödemesi gerektiğini söyledi. Dolandırıcıların oyununa inanan K.G., bankadan kredi çekerek dolandırıcılara 46 bin TL nakit para ve 6 tane bilezik götürdü. Bir sonraki gün tekrar arayan ve daha fazla para isteyen dolandırıcılara tekrar inanan K.G., ikinci gün tekrar kredi çekerek 53 bin 750 TL daha para verdi. Üçüncü gün tekrar arayan şahıslar bu kez emekli astsubaya ait silahları istedi. Dolandırıcılara kendisine ait 3 adet ruhsatlı silahı da veren K.G., dördüncü gün kendisini tekrar arayan ve arsasını satmasını isteyen şahıslardan şüphelenerek polise başvurdu.

K.G.'nin başvurusunu değerlendiren polis ekipleri, dolandırıcıları suçüstü yakalamak adına özenli bir çalışma yürüttü. Kocaeli İl Emniyet Müdürlüğü'ne bağlı Asayiş Şube Müdürlüğü ve Başiskele İlçe Emniyet Müdürlüğü ekipleri tarafından ortak yürütülen operasyonda, K.G.'ye ait 135 bin TL değerindeki arsanın satış işlemleri yapılmış gibi gösterildi. K.G.'nin telefon ile arsanın parasını alabileceklerini söylemesi üzerine emlakçıya gelen M.K.(59) ve M.K.(23) isimli dolandırıcılar, polis ekipleri tarafından kıskıvrak yakalandı. Dolandırıcıların baba-oğul olduğu belirlenirken, K.G.'nin daha önce dolandırıcılara verdiği yaklaşık 100 bin TL para, 6 bilezik ve 3 silah bulunamadı. Emniyette işlemleri tamamlanan dolandırıcılar adliyeye sevk edildi.

Güncelleme Tarihi: 06 Eylül 2016, 13:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195