Title of a News Article

Kurum, Urfa'da yapılacak konut sayısını açıkladı

Kurum, Urfa'da yapılacak konut sayısını açıkladı
banner206

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum, Hazine ve Maliye Bakanı Nureddin Nebati ile Şanlıurfa Valiliği AFAD Koordinasyon Merkezi’ndeki toplantının ardından açıklamalarda bulunuyor

Çevre, Şehircilik ve İklim Değişikliği Bakanı Murat Kurum açıklamasında şu ifadeleri kullandı: Osmaniye ve Kilis'te hasar tespit çalışmaları tamamlandı.

Hep birlikte çok önemli kararlar aldık. Şanlıurfa'mız ve bu anlamda da yapılacak işleri Şanlıurfa'nın medeniyetine uygun şekilde yapmak için istişarelerde bulunduk. Acil yıkılacak binaların yıkım sürecini yürütüyoruz. Şanlıurfa'mız vatandaşlarımız evlerini depremzedelere açtılar. Kamunun gerekli yerlerinde de depremzede kardeşlerimizi misafir etmeye devam ediyoruz. Hasar-tespit sürecimizi yürüttük 5 ilde hasar tespitleri tamamlanmış durumda. 

5 milyon 4 bin yapımız incelendi. Yüzde 90 seviyelerine geldik. Artçı depremler nedeniyle yeniden hasar tespiti yaptığımız binalar mevcut. e-devlet üzerinden hasar tespitini vatandaşlarımız buradan görebiliriler.

"YAKLAŞIK 700 KONUTUMUZU EVLERİ YIKILAN VATANDAŞLARA TESLİM EDECEĞİZ"

Askı sürecine başlayacağız. Askı sürecinde hasar tespitlerine itiraz edebilirler. Bir hata var mı yok mu buna bakılacak. İletişim ofislerimiz kurduk.

Özellikle ifade etmek gerekirse TOKİ'mizle birlikte bölgede hızlı dönüşüm sürecini başlatmış bulunuyoruz. Haliliye'de bulunan 292 konutun bir kısmını Haliliye'deki yıkılmış binadaki vatandaşlara teslimini gerçekleştireceğiz. Yaklaşık 700 konutumuzu evleri yıkılan vatandaşlara teslim edeceğiz."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195