Title of a News Article

Memur ve emekli maaşları ne kadar olacak?

Memur ve emekli maaşları ne kadar olacak?
banner206

Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK), mayıs ayı enflasyon rakamlarını açıkladı. Yaşanan bu gelişmeyle birlikte emeklilerin 2023’ün ikinci yarısında alacakları zam konusunda bir hayli merak edilmeye başlandı. Enflasyon rakamının açıklamanmasıyla beraber memur ve emeklileri için enflasyon farkı kesinleşmiş oldu. Hürriyet Gazetesi yazarlarından Noyan Doğan, zamlı maaşları yazdı.

Doğan, bugünkü yazısında şunları kaydetti:

"TÜİK’in açıkladığı 5 aylık enflasyona göre üniversite mezunu memurun maaşı 14.300 liraya, şube müdürünün 23.427 liraya, derecesi 1/4 olan öğretmenin maaşı 17.887 liraya, derecesi 8/1 polis memurunun 20.652 liraya, uzman doktorun 28 bin liraya, hemşirenin 17.680 liraya çıkacak.

Temmuz ayında emeklilere kademeli zam da öngörülüyor. Kademeli zam, refah payı artışı ve enflasyon zammı ile birlikte temmuz ayında emeklilere üçlü bir zam yapılması planlanıyor. Temmuz ayında en düşük emekli aylığının da artırılması gündemde.

Temmuz ayında görevdeki memurların maaşlarında da enflasyon zammının dışında iyileştirme yapılacak. En düşük memur maaşı 12 bin lira. Yapılacak düzenleme ile en düşük memur maaşına önce seyyanen zam yapılacak, bunun üzerine toplu sözleşme zammı ve enflasyon farkı eklenecek: Böylece en düşük memur maaşı net 22 bin liraya çıkacak." 

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195