Title of a News Article

Meteoroloji'den Urfa'ya kritik uyarı

Meteoroloji'den Urfa'ya kritik uyarı
banner206

Meteoroloji Genel Müdürlüğü, salı gününden itibaren Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Malatya ve Diyarbakır'da toz taşınımı ve kuvvetli rüzgâr beklendiğini bildirdi. Hava kalitesinde düşme, görüş mesafesinde azalma, soba ve doğal gaz kaynaklı baca zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı vatandaşlara uyarı yapıldı.
Meteoroloji, salı gününden itibaren öğleden sonra Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Malatya ve Diyarbakır çevrelerinde Suriye kaynaklı toz taşınımı; Adana'nın kuzeyi, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli rüzgar, Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Elazığ ve Diyarbakır' da ise orta kuvvette rüzgar beklendiğini belirterek vatandaşları uyardı.

"YER YER KUVVETLİ OLACAK"

Meteoroloji'nin yapılan açıklama şöyle: "Deprem Bölgesinde yarın (Salı) öğleden sonra Kilis, Gaziantep, Şanlıurfa, Adıyaman, Elazığ, Malatya ve Diyarbakır çevrelerinde Suriye kaynaklı toz taşınımı bekleniyor. Çarşamba günü öğle saatlerinde etkisini kaybetmesi beklenen toz taşınımının Şanlıurfa'nın güney kesimlerinde yer yer kuvvetli olacağı tahmin ediliyor.

TEDBİR UYARISI YAPILDI

Rüzgarın Adana'nın kuzeyi, Hatay, Osmaniye, Kahramanmaraş, Adıyaman ve Malatya çevrelerinde güney ve güneybatı yönlerden yer yer kuvvetli (40-60 km/saat), Gaziantep, Kilis, Şanlıurfa, Elazığ ve Diyarbakır' da orta kuvvette (20-40 km/saat) esmesi bekleniyor. Toz taşınımı ve lodosun meydana getirebileceği hava kalitesinde düşme ve görüş mesafesinde azalma, soba ve doğalgaz kaynaklı baca gazı zehirlenmesi ile ulaşımda aksamalar gibi olumsuzluklara karşı dikkatli ve tedbirli olunmalıdır."

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195