Irak'ın başkenti Bağdat'ta Türkiye'den parlamenter heyetinin de katıldığı Asya Parlamenterler Asamblesi Toplantısı düzenlendi. Toplantıda AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Emin Önen gündeme dair önemli açıklamalar yaptı 

1 Mayıs'ta Urfa'da İşçi Öldü! 1 Mayıs'ta Urfa'da İşçi Öldü!

"CUMHURBAŞKANIMIZ VE TÜRK MİLLETİNİN FİLİSTİN'E VERDİĞİ DESTEĞİ BÜTÜN DÜNYA BİLİYOR"

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili ve Türkiye Büyük Millet Meclisi (TBMM) APA Komisyon Başkanı Abdulkadir Emin Önen, toplantıda İsrail'in Filistin'e karşı katliama varan zulmünün eleştirilip, kınandığını belirttÖnen, "Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan ve Türk milletinin başından beri İsrail'in Gazze'ye karşı zulmü karşısında Filistin'e verdiği desteği bütün dünya biliyor. Sayın Cumhurbaşkanımızın bu konunun çözümü konusunda Birleşmiş Milletlerde sarf ettiği bütün diyalogları da hepimiz biliyoruz." dedi.

Irak'ta bulunan Asya ülkelerinin vekilleriyle de bu konunun dünyanın gündemine gelmesi için çalıştıklarını kaydeden Önen, tüm parlamenter heyetlerle bilirlikte fikir birliği içerisinde olunduğunu ifade ettÖnen, "Bağdat'tan İsrail'in Gazze'de yaptığı katliamı kınıyoruz ve lanetliyoruz. Filistin halkının da her daim yanında olduğumuzu bildiriyoruz." şeklinde konuştu.

Bağdat'taki toplantı sonunda Gazze'de yaşananlarla ilgili bir sonuç bildirgesi yayınlanacak