Title of a News Article

Özel ekip Kuruldu

Akçakale'de geçen yıl 2 Mayıs'ta ülkelerinden kaçan Suriyelilerin Akçakale Sınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girmelerine izin verilmedi.

Özel ekip Kuruldu
banner206
 Akçakale'de geçen yıl 2 Mayıs'ta ülkelerinden kaçan Suriyelilerin AkçakaleSınır Kapısı'ndan Türkiye'ye girmelerine izin verilmedi. Bunun üzerine çıkan gerginlikte Suriyeliler, gümrük noktasında bulunanları taşladı, polis noktası ile araçları ateşe verdi. Güvenlik güçlerinin engellemeye çalıştığı gerginlik sırasında Suriyelilerin açtığı ateş sonucu 12 kişi yaralandı. Saldırıda ağır yaralanan polis memuru Ferhat Avcı, Şanlıurfa'da yapılan müdahaleye rağmen kurtarılamayarak şehit oldu.

ÖZEL EKİP KURULDU

Şehit polis memuru Ferhat Avcı, memleketi Gaziantep'in İslahiye İlçesi'nde toprağa verildi. Yaşananların ardından ise güvenlik güçleri, olayı gerçekleştirenleri bulmak için özel ekip kurdu. İstihbarat ve Terörle Mücadele Şube Müdürlüğü'ne bağlı polislerden oluşan ekip, olayın yaşandığı sırada bölgedeki kamera kayıtları ve olay sırasında bölgede bulunan Suriyeli ve Türk vatandaşlarının da bilgisine başvurarak şüphelilerin eşkal ve kimlik bilgilerini belirleyerek, çalışmalarını bu doğrultuda ilerletti.

353 GÜN SONRA YAKALANDILAR

Polisler, adres bilgileri belirlenen Suriyeliler için geçen cumartesi operasyon başlattı. Yenişehir ve Fevzi Çakmak mahallelerinde eş zamanlı yapılan baskınlarda İsmail Uba ve Umar (32) ile ağabeyi Yasin Alumeyr (41), polisin 353 günlük çalışması sonucu yakalanarak gözaltına alındı. Şüpheliler, Akçakale İlçe Emniyet Müdürlüğü'ndeki sorgularının ardından geniş güvenlik önlemleri arasında akşam saatlerinde adliyeye sevk edildi.

2 TUTUKLAMA

Adliyede savcı tarafından ifadesi alınan şüpheliler, daha sonra nöbetçi mahkemeye sevk edildi. Hakim karşısına çıkarılan Uba serbest bırakıldı. Alumeyr kardeşler ise tutuklanarak cezaevinde gönderildi.

Güncelleme Tarihi: 22 Nisan 2014, 10:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195