Title of a News Article

Özşavlı’dan flaş sosyal medya açıklaması…

Özşavlı’dan flaş sosyal medya açıklaması…
banner206

AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı, sosyal medyanın neden hukuki bir alt yapıya kavuşturulması gerektiğini madde madde açıkladı.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın sosyal medya platformlarındaki düzensizliğe işaret ederek, bazı düzenlemelerin getirilmesi düşünülen sosyal medya ile ilgili AK Parti Şanlıurfa Milletvekili Doç. Dr. Halil Özşavlı’ndan da açıklama geldi. Sosyal medyanın terör örgütlerinin eleman devşirdiği bir platforma dönüştüğünü belirten Milletvekili Özşavlı, açıklamasında şunları kaydetti;

“Sosyal medya platformlarının tüm yatırımları ülkemiz dışındadır. (Facebook'un 2019 yılı toplam geliri 70.7 milyar dolar)

Veritabanları ülke dışında (Kişisel her hesabın bilgileri server'larda depolanıyor. Hesap silinse dahi bilgileri veritabanında kalıyor)

Hukuki olarak yaptırım uygulanamıyor. (FETÖ'nün sosyal medya kaosçusu fuat avni'nin hesabı hala açık)

Profil bilgileri sosyal medyanın tabi olduğu ülkenin istihbarat kurumları ile paylaşılıyor.

(Facebook telefon rehberine ulaşma, gidilen yerler, ortam dinleme, telefondaki medya dahil 100'den fazla bilgiye erişim sağlıyor.Facebook'a açılan davalara bakınız)

Ülkelerin iç işlerine müdahale (2016 ABD seçimlerinde Başkan Trump'ın facebook verilerini kullanarak seçim çalışması yürüttüğü ispatlanmıştır. Bu durum sosyal medyanın toplulukları yönlendirme ve yönetmede nasıl bir yeteneğe sahip olduğunun gerçeğidir. Beğeniler içindeki öfke, gözyaşı beğeni vs imojinler, paylaşımlar, kitaplar, müzikler, arkadaşlar gibi bilgiler toplumun genel eğilimlerini veren istatistiklerdir. Arap Baharı, Gezi kalkışması vs olayların sosyal medya üzerinden nasıl manipüle edildiğini hatırlayalım)

Terör örgütlerinin eleman devşirdiği platforma dönüştü

(DAEŞ militanlarını sosyal medya üzerinden devşirdi. Kaos projesi olan DAEŞ'in binlerce insanı sosyal medya üzerinden rahatlıkla ayarttığı, bununda görmezden gelindiği hatta desteklendiği bir gerçektir)

Kişilik hakları olan kişinin şeref ve haysiyeti, adı, resmi, sesi, kişisel verileri, özel hayatı, haberleşme hürriyeti ihlallerine hemen hemen her kullanıcı maruz kalıyor.

(Ülkemizde binlerce sosyal medya mağduru mahkeme köşelerinde hakkını arıyor)

Çocuk kullanıcıların istismarı, müstehcen yayınlara maruz bırakılması

(Çocuk istismarı daha çok sosyal medya üzerinden gerçekleşiyor. Ayrıca Anayasa Mahkemesinin onayı ile müstehcen yayınların yasaklanmasına rağmen twitter'a bu yasak uygulanamıyor)

Sosyal medya kullanıcılarının hesaplarının çalınması veya benzer hesapların açılması ile yapılan dolandırıcılığın önü alınmaz bir hale gelmesi

(Klavye dinleme yazılımları, virüsler, truva atları, şifre kırma gibi yöntemlere sıkça rastlanıyor)

Türkiye'de 30 milyon kullanıcısı olan Tik Tok uygulamasının hayatımıza ne kadar nüfuz ettiğini görmek bile dehşet verici.” (URFASTAR)

Güncelleme Tarihi: 03 Temmuz 2020, 04:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195