Title of a News Article

PKK Üç Şehirde Saldırdı

PKK Üç Şehirde Saldırdı
banner206

PKK, Mardin, Hakkari ve Elazığ'da üç ayrı saldırı düzenledi. Saldırılarda toplam 6 polisin yaralandığı öğrenildi.

Mardin'in Derik ilçesinde PKK'lılar menfeze tuzakladığı bombayı polis zırhlı aracı geçerken uzaktan kumanda ile patlattı. Saldırıda 4 polis yaralandı. Elazığ'ın Karakoçan ilçesinde ise, Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne uzun namlulu silahlarla saldırı düzenlendi. Açılan ilk ateşte 2 polis yaralandı. PKK'nın ayrıca Hakkari'nin Şemdinli ilçesinde karakol ve tabura düzenlediği saldırıda ise can kaybı yaşanmadı.

 

UZAKTAN KUMANDAYLA İNFİLAK ETTİRİLDİ

Mardin'in Derik ilçesinin, Zeytinpınar Mahallesi'nde meydana gelen ilk saldırıda teröristler zırhlı polis aracı geçerken yola önceden yerleştirdikleri patlayıcıyı uzaktan kumandayla infilak ettirdi. Zırhlı araç hasar görürken, 4 polis yaralandı. Kimlikleri henüz öğrenilemeyen polisler, olay yerine gönderilen ambulanslarla Derik Devlet Hastanesi'ne götürülerek tedaviye alındı.

 

HALK EVLERİNE ÇEKİLDİ

Güvenlik güçleri saldırıyı gerçekleştiren teröristlerin yakalanması için operasyon başlatırken, halk evlerine çekildi ve esnaf iş yerlerini kapattı.

 

ELAZIĞ'DA UZUN NAMLULU SİLAHLARLA SALDIRI

Elazığ'ın Karakoçan İlçesi Tunceli yol ayrımında bulunan Bölge Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü'ne PKK'lılar bugün saat 20.15 sıralarında uzun namlulu silahlarla saldırı düzenledi. PKK'lıların açtığı ilk ateşte 2 polis yaralandı.

 

YOĞUN ATEŞ ALTINDA KALAN PKK'LILAR KAÇTI

Müdürlükteki diğer polislerin karşılık vermesiyle bir süre yaşanan çatışmanın ardından yoğun ateş altında kalan PKK'lılar kaçtı. Kaçan PKK'lıları etkisiz hale getirmek için geniş çaplı operasyon başlatıldı.

 

İLÇEDE YOĞUN GÜVENLİK ÖNLEMİ ALINDI

İlçenin giriş ve çıkışları tutulurken, yaralı polisler de Karakoçan Devlet Hastanesi'ne kaldırılarak tedavi altına alındı.

 

ŞEMDİNLİ'DE KARAKOL VE TABURA SALDIRI

Hakkari'nin Şemdinli İlçesi Derecik Beldesi'ndeki Yeşilova Sınır Karakolu ve Umurlu 34. Hudut Taburu'na PKK'lı teröristler tarafından havan ve otomatik silahlarla saldırı düzenlendi.

 

TOP ATIŞIYLA KARŞILIK VERİLDİ

Saldırıya Umurlu 34. Hudut Taburu ve Yeşilova Sınır Karakolu'ndaki askerler anında yoğun top atışıyla karşılık verdi. Top atışlarının yapıldığı bölgeden dumanların yükseldiği gözlendi.

Güncelleme Tarihi: 02 Eylül 2015, 23:37
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142