Title of a News Article

Polis o çeteyi çökertti

.

Polis o çeteyi çökertti
banner206
Şanlıurfa ile birlikte 4 ilde telefon dolandırıcılarına yönelik yapılan operasyonlarda 19 kişi yakalandı. Telefonla aradıkları kişilerin uydurma senaryolarla hesaplarını boşaltan çete üyelerinin 52 vatandaştan yaklaşık 6 milyon liralık dolandırıcılık yaptıkları tespit edildi.

Asayiş Şube Müdürlüğü tarafından telefon dolandırıcılarına yönelik yaklaşık 5 ay süren teknik ve fiziki takibin ardından operasyon yapıldı. Savcılık talimatıyla yürütülen operasyon sırasında polis şüphelilere ait olduğu tespit edilen İstanbul, Bursa, Şanlıurfa, Antalya'daki 25 adresi tespit etti. Önceki gün bu yerlere Özel harekat polislerinin de katıldığı operasyonla aralarında bir kuyumcunun da bulunduğu  biri kadın 19 kişi gözaltına alındı.

Şüphelilerin evlerinde yapılan aramada, 253 bin 725 lira, 5 altın bilezik, 6 yüzük, 5 bileklik, 1 küpe, 6 yüzük, 45 antik pırlanta ve altın takı, 5'i altın kaplama 26 antika kol saati, 31 cep telefonu, çok sayıda cep telefonu hattı, 1 ruhsatsız tabanca ve 1 kurusıkı tabanca ele geçirildi.

Şüphelilerin bazı olaylarda  mağdurların evde bulunan ziynet eşyalarını bile  getirmelerini sağladıkları, hatta kollarındaki saatleri bile aldıkları belirlendi. Polis, yaptığı ara operasyonlarda şebeke üyesi 14 kişiyi daha önceden yakaladığı öğrenildi. Bu kişilerin çaldığı 2 milyon lira sahiplerine iade edilirken, 14 şüphelinin tutuklandığı öğrenildi.

 

Güncelleme Tarihi: 08 Mayıs 2017, 13:30
YORUM EKLE
YORUMLAR
ADNAN
ADNAN - 7 yıl Önce

KAÇ KİŞİNİ EVINI BAŞLARINA YIKTILAR ALLAH ONLARADA HESAP SORSUN MERHAMETSIZLER URFANIN ADINI BATIRDILAR SOYSIZLAR

SIRADAKİ HABER

banner195