Title of a News Article

Sarılıp Kucaklaşmamızı Bir Sonraki Bayrama Bırakalım

Sarılıp Kucaklaşmamızı Bir Sonraki Bayrama Bırakalım
banner206

Ramazan bayramı münasebetiyle bir mesaj yayınlayan Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, koronvirüs salgını nedeniyle herkesin bayramı evinde geçirmesinin önemine değinerek, “Bir yılı aşkın süredir yaşadığımız kısıtlamaların bir an önce son bulması için, bu bayram kurallara daha hassasiyet gösterelim, sarılıp kucaklaşmamızı bir sonraki bayrama bırakalım” dedi.

Vali Erin, mesajında şunları ifade etti:

Başı rahmet, ortası mağfiret, sonu ise günahlardan arınma olan Kur’an ayı Ramazan’ı geride bırakırken, bir bayrama daha ulaşmanın sevinci içerisindeyiz.

Tuttuğumuz oruçların, yaptığımız ibadetlerin, verdiğimiz zekat ve sadakalar ile hayır hasenatların kabul olmasını Cenab-ı Allah’tan dileyerek, tüm hemşehrilerimin mübarek Ramazan Bayramını tebrik ediyorum.

Geçen yıla kadar birbirimize hasretle sarıldığımız, dargınlıkları ortadan kaldırmak için bir fırsat olarak değerlendirdiğimiz, çocuklarımızın sevinçlerini doyasıya yaşadığımız bayramlara yeniden kavuşmak için, kısıtlamalarla geçecek bir bayram yaşamak durumunda olduğumuz malumunuzdur.

Çok sayıda can kaybına, hastalığa ve ekonomik kayba neden olan koronvirüs salgınını kontrol altında tutmak amacıyla tüm dünyada olduğu gibi, ülkemizde de büyük bir çaba gösterilmektedir. Gerek devletimizin aldığı ve milletimizin çok büyük oranda riayet ettiği tedbirler, gerekse hızla devam eden aşılama çalışmaları sonucu önümüzdeki bayramları gönüllerimizce kutlayacağımıza yürekten inanıyorum.

Değerli hemşehrilerim, Şanlıurfalı kardeşlerimden bu bayram arifesinde özellikle rica ediyorum. Bir yılı aşkın süredir yaşadığımız kısıtlamaların bir an önce son bulması için, bu bayram kurallara daha hassasiyet gösterelim, sarılıp kucaklaşmamızı bir sonraki bayrama bırakalım.

Virüsün yayılım hızının, bizlerin hareketine bağlı olduğu gerçeğini unutmayalım. Bu bayram da büyüklerimiz, akrabalarımız, arkadaş ve dostlarımızla gerekirse görüntülü olarak telefonla bayramlaşma imkanına sahibiz. Kimse görmeden bayram ziyaretimi gerçekleştireyim diyenler belki bu amaçlarında başarılı olabilirler. Ama şu unutulmamalıdır ki, en küçük bir ihtimalle bile risk taşıyan bu ziyaretler, milletçe yaptığımız fedakârlıkları bir çırpıda boşa çıkaracaktır.

Bayram süresince salgın ve kısıtlama denetimlerimiz devam edecektir. Başta sağlık olmak üzere, bayram süresince halkımızın ihtiyaç duyacağı kamu hizmetleri için tüm tedbirleri almış bulunmaktayız. Değerli Şanlıurfalı kardeşlerimin ellerini vicdanlarına koyarak, kısıtlama kurallarına tam olarak uyacaklarına yürekten inanıyorum.

Bu vesile ile mübarek Ramazan ayının son günlerinde Kudüs’te, Mescid-i Aksa’da ve kuşatma altındaki Gazze’de işgalci İsrail güçlerinin gerçekleştirdiği hain saldırıyı şiddetle kınıyor, şehitlerimize Cenab-ı Allah’tan rahmet, ailelerine baş sağlığı dileyerek, İslam âleminin ve Şanlıurfalı kardeşlerimin mübarek Ramazan Bayramlarını tebrik ediyorum.

Güncelleme Tarihi: 12 Mayıs 2021, 20:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142