Title of a News Article

Şehit ateşi Urfa'ya da düştü..

Şehit ateşi Urfa'ya da düştü..
banner206

İçişleri Bakanlığı'ndan yapılan açıklamada, Şırnak Jandarma Bölge Komutanlığı ve Şırnak İl Jandarma Komutanlığı sevk ve idaresinde Bestler Dereler bölgesinde J-SİHA, Atak taarruz helikopterleri ve Hava Kuvvetleri Komutanlığı destekli, jandarma özel harekat (JÖH), jandarma komando ve güvenlik korucularının katıldığı istihbarata dayalı nokta operasyonunda dün 1 teröristin silahıyla etkisiz hale getirildiği hatırlatıldı.
Devam eden operasyon kapsamında, bugün arazi araması sırasında mağarada sıkıştırılan bir grup terörist ile sıcak temas sağlandığı belirtilen açıklamada, "Çıkan silahlı çatışma sonucunda, 2 terörist daha silahıyla birlikte etkisiz hale getirilmiştir. Operasyonda toplam 3 terörist etkisiz hale getirilmiştir." bilgisi paylaşıldı. Şehit düşen uzman çavuş Gaffar Mayik'in ailesi Şanlıurfa Bozova ilçesinde ikamet ediyordu. Şehit haberi Mayik ailesine verildi. 

Açıklamada, operasyonda 3 jandarma personelinin şehit olduğu, 1 güvenlik korucusunun ağır yaralandığı kaydedilerek, şehitlere Allah'tan rahmet, ailelerine başsağlığı, yaralı personele acil şifalar dilendi.

ATEŞ MERSİN'E DÜŞTÜ

Şehitlerden evli ve 2 çocuk babası Jandarma Uzman Çavuş Serkan Ölmez'in Mersinli olduğu öğrenildi. Mersin'in Tarsus ilçesine bağlı kırsal alandaki Ulaş Mahallesi'nde bulunan baba evine şehidin acı haberi ulaştı. İlçe Kaymakamı Kadir Sertel Otçu ve Tarsus Belediye Başkanı Haluk Bozdoğan, askeri yetkililer ile birlikte şehidin haberini baba Mehmet, anne Elife Ölmez ve aile bireyleriyle paylaştı. Sağlık ekiplerinin hazır beklediği evde acı haber sonrası çevreye Türk bayrakları asıldı.

Şehidin yarın düzenlenecek törenle son yolculuğuna uğurlanacağı belirtildi.

Güncelleme Tarihi: 16 Mayıs 2023, 14:49
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195