Title of a News Article

Şehit İbrahim Tunçay anısına kütüphane açıldı

Şehit İbrahim Tunçay anısına kütüphane açıldı
banner206

Şanlıurfa Suruç İlçesinde 17.11.1992 tarihinde şehit olan Suruç Belediye Başkan Vekili İbrahim Tunçay anısına kütüphane açıldı.

Harran Şehit Recep Erdoğan Ortaokulu’nda Şanlıurfa Suruç İlçesinde 17.11.1992'de şehit olan Suruç Belediye Başkan Vekili İbrahim Tunçay anısına Şehidin kızı mimar Fatma Tunçay katkılarıyla yapılan kütüphanenin açılışı gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz törende yaptığı konuşmada, kütüphanenin yapımında emeği geçen Şehidimizin Kızı Fatma Tunçay ve emeği geçenler teşekkür etti.

Başkan Yavuz Çocukların bu ülkenin geleceği olduğuna işaret eden Bilmez, "Şehidimizin isminin bu okulda yaşatılması, çocukların bu kütüphanede kendilerini dünyaya hazırlayabilmeleri çok anlamlıdır. Bu kararı alan herkesi tebrik ediyorum. Okul yönetimimiz ve öğretmenlerimiz çocukların kütüphaneyi daha aktif kullanma alanı haline getirmelerini umuyoruz." dedi.

Şehidin Kızı Fatma Tuncay İse Ben fatma tunçay,şehit İbrahim Tunçay'ın kızıyım. Kütüphane projemi iki yıldır büyük emeklerle  kendi imkanlarımla  1100 kitap hedefiyle , çeşitli hediyelerle açılışı için yola çıktık. Bu yola çıkmamdaki yol haritam babamın kitapları arasında bulduğum"bir kitap bir çocuk" başlığı oldu. Ve bugün kütüphanemiz bu başlık altında yaşatılacak yeni nesillerimiz olan çocuklarımıza ışık olacaktır. Bı çok olumsuzluklarla karşılaşsak da bugün burada bu coğrafyada yaşayan bir kadın olarak başarmanın gururunu yaşıyorum. Eğitimde son sıralarda olan Şanlıurfa'nın bu konuda daha çok desteğe ihtiyacı olduğu ve biz gençlerin daha çok çalışıp üretmesi gerektiğinin bilincindeyiz. Bugün sadece babam adına açtığımız bu kütüphane ile kalmayıp bu yolda bir çok projeyle çocuklarımıza ulaşmayı hedefliyoruz. Bu anlamlı günde beni yanlız bırakmayan Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Hüseyin İlhan Harran SHM Müdürü Mustafa Dolaş çok kıymetli annem ve ablama  Teşekkür ederim  dedi

Kütüphanenin açılışı, Şanlıurfa Şehit Aileler Dernek Başkanı Mehmet Yavuz Aile ve Sosyal Hizmetler İl Müdür Yardımcısı Hüseyin İlhan Harran SHM Müdürü Mustafa Dolaş Şehidin Kızı Mimar Fatma Tunçay,şehidin eşi ve ailesi tarafından yapıldı.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195