Title of a News Article

Şimdi sırada ise mavilerin arasına karışmak var...

Şimdi sırada ise mavilerin arasına karışmak var...
banner206

Koronadan bir an önce kurtulabilmek adına başlatılan aşı çalışmaları tüm hızıyla sürüyor. Şanlıurfa, riskli kırmızı kategoriden zorda olsa çıkmada turuncudan sarıya dönmesi kolay oldu. Son verilere göre Urfa'da aşılanma yüzde 65'in üzerinde olarak kayıtlara geçti.

Türkiye'de aşı tablosundaki rakamlar hergeçen saat artıyor. Aşılama konusunda bir süre önce büyük sıkıntıların yaşandığı Şanlıurfa'da, kırmızı renkten çıkmak zor olsada, turuncudan sarıya dönmek pekte o kadar güç olmadı.

AŞIYA TEŞVİK ÇALIŞMALARI MEYVELERİNİ VERDİ

Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin başta olmak üzere, sağlık alanındaki yetkililer şehrin dört bir yanında aşı kampanyası başlattı. Buna çeşitli STK'larda dahil oldu. Ödüllü ve ikramlı aşı kampanyaları nihayet meyvelerini vermeye başladı.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, son olarak paylaştığı koronavirüs aşı tablosunda son olarak 2 turuncu illerden birisi olan Şanlıurfa'nın da sarıya döndüğünü açıkladı.

Koca, paylaşımında şunları dile getirdi;

"Yeni can kaybımız 276. Daha önce tabloda belirtilen vakalardan 276’sı bugün ölümle sonuçlandı. Aşıda ve tedbirlerde birlik ve beraberliği sağlarsak; kısa sürede vaka sayıları, ardından da can kayıpları hızla düşer. Salgına karşı başarının şartı birlik ve istikrardır." ŞANLIURFA, ilk doz aşı oranını %65’in üzerine çıkardı. Haritamızdaki rengi Turuncu yerine Sarı. Şu an, ilk doz aşı oranı %65’in altında kalan tek ilimiz, Gümüşhane. Sarı ve Mavi bütün iller, Gümüşhane’ye çağrıda bulunalım mı?

VALİ ERİN TEBRİK ETTİ

Şanlıurfa'da, aşı çalışmalarına büyük önem veren Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin, aşı olunması konusunda çokça çağrıda bulunan isimlerin başında geliyor. Bakan Koca'nın Urfa'nın sarıya döndüğünün müjdesini alan Erin de Urfalıları tebrik etti.

"Tebrikler #Şanlıurfa’m sarı kategoriye ulaştık. Ancak aşılama hızımız hâla çok düşük! Unutmayınız ki, #Covid_19’dan kaynaklı ölümlerin önüne geçmenin tek yolu aşı olmak ve çevremizdekileri aşıya teşvik etmektir."

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 15 Eylül 2021, 09:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195