Eski Bakan Soylu ve Ekibi POLSAN'dan da Tasfiye Ediliyor!

İçişleri Bakanlığı’na Ali Yerlikaya’nın gelmesiyle birlikte eski Bakan Süleyman Soylu’nun ekibi ivedilikle tasfiye edilmeye başlandı. Yeni adresin  ise Polis Bakım ve Yardım Sandığı (POLSAN) olacağı bilinmekte.

 24'ten Tolga Şardan'ın haberine göre, ''kabine değişimiyle birlikte önemli gelişmelerin yaşandığı Emniyet teşkilatında farklı bir birimde yeni süreç için düğmeye basıldı. Eski Bakan Süleyman Soylu'ya yakın isimlerin görev başında olduğu POLSAN’da ekip değişimi yaşanacak.''

Daha önce Soylu ile Yerlikaya arasında 3 Haziran’daki bakanlık devir teslim günü gerçekleştirilen POLSAN Genel Kurulu’nda Soylu’ya yakın isimler bir kez daha görev başı yaptı. Ancak, Yerlikaya’nın bakanlık koltuğuna oturmasının ardından, aynı zamanda POLSAN Yönetim Kurulu Başkanı olan Asayiş Dairesi Başkanı Vedat Mercan başta yönetim kurulunun büyük bölümü, Emniyet teşkilatının merkez kadrolarında yapılan atamalar çerçevesinde görevden alındı.

İlk Üçteyiz İlk Üçteyiz

BAKAN YERLİKAYA DÜGMEYE BASTI OLAĞANÜSTÜ GENEL KURUL TOPLANACAK

Böylece yönetim kurulu üyelerinin kızağa çekilmesi sonrasında yeni yönetim kadrosunun görev almasını sağlayacak olağanüstü genel kurul yapılması gündeme geldi. Alınan karar doğrultusunda POLSAN’ın yeni yönetimini belirlemek amacıyla 4 Kasım’da olağanüstü genel kurul toplanacak. Bu amaçla POLSAN’da genel üyesi olarak temsilci göndermeleri konusunda il emniyet müdürlüklerine yazı gönderildi.