Title of a News Article

ŞUSKİ'DEN 5 MİLYON AVRO AÇIKLAMASI

ŞUSKİ'DEN 5 MİLYON AVRO AÇIKLAMASI
banner206

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Su ve Kanalizasyon idaresi Genel müdürlüğü, Suruç ilçe kanalizasyon  şebeke ihalesinin şeffaf bir şekilde yapıldığını duyurdu.

Bugün bir haber ajansında yayımlanan bir haber sonrası İYİ Parti Şanlıurfa il Başkanı Mehmet Fedai Çakmaklı ve bazı sosyal medyada beş milyon avro yoksulluk yapıldığı iddia edilmişti. ŞUSKİ Genel Müdürlüğü ise akşam saatlerinde sosyal medya hesabından iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yaptı. Açıklamada şu ifadelere yer verildi.

Suruç İlçesi Kanalizasyon İhalesi İle İlgili Duyuru

1. Finansmanı hibe ile sağlanan Suruç ilçesi kanalizasyon ihalesi Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi ŞUSKİ Genel Müdürlüğümüzce yapılmıştır. 

2. Suruç ilçesi kanalizasyon ihalesinin tüm teklif dokümanları İller Bankası ve uluslararası finans kuruluşu olan AFD’ye gönderilmiştir.  

3. Onay makamı ve finans kuruluşu olan AFD, dokümanları incelemiş ilk üç firmanın dokümanlarının yetersiz olduğunu tespit etmiştir.

  

4. Akabinde ihalenin 4. teklifçiye verilmesi yönünde; İller Bankası tarafından Belediyemize onay verilmiş olup bu görüşünü de yazılı olarak bildirmiştir. 

5. Alt yapı işlerinin acil çözümü ve Suruç ilçesi kanalizasyon işlemlerinin iptalinin önüne geçmek için yasal çerçevede ve uluslararası genel prensipler doğrultusunda gösterilen gayretler ile kamu yararı gözetilerek Suruç ilçesinin kanalizasyonsuz, alt yapısız kalmasının önüne geçilmiştir. 

                                                                       Kamuoyuna saygıyla duyurulur.

Güncelleme Tarihi: 07 Eylül 2022, 21:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195