Title of a News Article

Şutso 7. Kez esnafa nefes oluyor

Şutso 7. Kez esnafa nefes oluyor
banner206
Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) tarafından daha önce 6 defa gerçekleştirilen KOBİ finansman projesi "TOBB Nefes Kredisi" 7. kez başladı.

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, Denizbank Şanlıurfa Şubesi Müdürü Celal Sela, GAP Şubesi Müdürü Gökmen Karakaşlı, Emniyet Caddesi Şubesi Müdürü Remzi Sezgin ile gerçekleştirdiği görüşmenin akabinde bir basın açıklaması yaparak Nefes Kredisi ile ilgili detayları paylaştı.

TOBB ve 365 oda borsanın tüm kaynaklarının bir araya getirilmesiyle oluşturulan Nefes Kredisi'nde 2020 yılı tamamen ödemesiz olacak. Ödemeler, yıllık yüzde 7,5 faiz ile 2021'de aylık eşit 12 taksitle yapılacak. Kredi'de üst limit illere göre 50 bin ila 100 bin TL arasında değişiyor. TOBB Nefes Kredisi 2020 projesinin 6,25 milyar TL'lik bir kredi hacmine ulaşması bekleniyor. TOBB Nefes Kredisine aracılık edecek, Kredi Garanti Fonu (KGF) Hazine desteğiyle kredilere kefil olacak.

ŞUTSO Yönetim Kurulu Başkanı İ.Halil Peltek, konu ile ilgili yaptığı açıklamada "Nefes Kredisi" projesine ŞUTSO olarak yeniden destek veriyoruz. TOBB’un koordinesiyle gerçekleştirilen projeye TOBB ile Türkiye genelindeki her oda ve borsa belirli bir miktar kaynak tahsisi gerçekleştirdi. Biz de Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası olarak üyelerimizin krediye ulaşması için TOBB tarafından sağlanan kaynağa ek kaynak sağlama kararı aldık. Bu çerçevede Denizbank tarafından üyelerimize yönelik ilave kredi limiti tahsis edilecek. Biz Oda olarak gücü üyelerimizden alıyoruz ve bu gücü yine üyelerimiz için kullanmaktan asla imtina etmeyeceğiz. Üyelerimizin başvuru için gerekli olan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir.” ibareli Faaliyet Belgesini odamızdan veya online olarak https://uye.tobb.org.tr/organizasyon/ adresinden alabilirler, tüm üyelerimize hayırlı olsun." dedi.

Nefes kredisi nasıl alınacak?

27 Nisan Pazartesi günü itibariyle; TOBB'a bağlı oda ve borsalara üye olan cirosu 25 milyon TL'nin altında olan işletmeler, üye oldukları oda ve borsalardan faaliyet belgesi alarak, koşulsuz şartsız, başvurabilecek.

Nefes Kredisi’nde 2020 yılı tamamen ödemesiz olacaktır.

Ödemeler yıllık %7,5 faiz ile 2021’de aylık eşit 12 taksitle yapılacaktır.
Hazine ve Maliye Bakanlığı ile KGF arasında imzalanan protokol çerçevesinde Odamız üyeleri için azami kredi limiti 100.000 TL. dir.
KOBİ'lerin Nefes Kredisi'ne başvurabilmeleri için öncelikle Odamızdan “TOBB Nefes Kredisi Başvurusu İçindir.” ibareli Faaliyet Belgesini aldıktan sonra, Denizbank’ın herhangi bir şubesine giderek bankanın talep edeceği kredi evrakları ile söz konusu krediye müracaat etmeleri gerekmektedir.
Kredinin %80’i Hazine destekli KGF kefaleti kapsamındadır.
Bankalar ve KGF, KOBİ'nin krediye uygunluğunu değerlendirecektir. Değerlendirme süreci olumlu sonuçlanırsa; bankalar KOBİ'ye TOBB Nefes Kredisi kullandıracaktır.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195