Title of a News Article

Tacizci müdüre 35 yıl hapis!...

Tacizci müdüre 35 yıl hapis!...
banner206

Şanlıurfa’da, ilköğretim öğrencisi kız çocuğuna cinsel istismarda bulunan okul Müdürü çıkarıldığı 2. duruşmada ağır cezaya çarptırıldı. UCİM Üyelerinin de katıldığı duruşmada hakim karşısına çıkan sanık Müdür M.D. 35 yıl hapis cezası alarak tutuklandı.

2005-2008 yıllarında Birecik ilçesinde ilköğretim okulu müdürü görevini yapan M.D., çocuk yaştaki bir kız öğrencisine cinsel istismarda bulundu. Aradan geçen yılların ardından okul müdürü M.D. ile ilgili soruşturma başlatıldı. Gözaltına alındıktan sonra tutuklu yargılanan okul müdürü M.D., birer yıl arayla ikinci kez hakim karşısına çıktı. UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneğinin takibinde olan davada Cinsel istismarda bulunduğu kanıtlanan müdüre hakim tarafından 35 yıl hapis cezası verildi. Alınan bu kararla birlikte sanık müdür tutuklanarak cezaevine geri gönderildi.

KARABOĞA: ÇOCUKLAR İÇİN MÜCADELE ETMEYE DEVAM EDECEĞİZ
 

UCİM Saadet Öğretmen Çocuk İstismarı ile Mücadele Derneği Türkiye İhbar Sorumlusu ve Şanlıurfa İl Koordinatörü Cemile Karaboğa, Şanlıurfa Adliyesi önünde duruşma sonrası şunları söyledi:
“Bugün, geçtiğimiz yıldan beri takip ettiğimiz, Urfa’nın Birecik ilçesinde ilköğretim müdürü tarafından istismara uğrayan ve devamında cinsel saldırıya teşebbüs eden sanığın karar duruşmasına katıldık. Sanık yönünden hem çocuğun cinsel istismarı hem basit cinsel saldırıdan toplam 35 yıl hapis cezası verildi. Şanlıurfa’da bu kararlar devam ettikçe, bu çocuklar konuşmaya, başlarına gelenleri anlatmaya devam edecekler. El birliği ile bu çocuklar için mücadele etmeye devam etmeye devam edeceğiz.”

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 13 Ekim 2021, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142