Title of a News Article

Taşeron işçinin yüzü güldü

Taşeron işçinin yüzü güldü
banner206

Genel merkezi Şanlıurfa’da bulunan Kamu Şirket Personelleri Derneği (KAŞİP), yaklaşan Ramazan Bayramı öncesi maddi olanakları kısıtlı üyelerine yönelik gıda yardımında bulundu. Genel Başkan Hakan Aydın tarafından gece geç saatlere kadar süren dağıtımda ayrıca üyelerin ve ailelerinin bayramı kutlanarak, yaşanan sıkıntılar dinlendi.

Torba Yasası’nın taşeron işçi açısından olumlu ve olumsuz etkilerinin de kısaca bahsedildiği ev ziyaretlerinde üyeler desteklerinden dolayı Başkan Aydın’a teşekkür etti.

Dağıtım ile ilgili bir değerlendirme yapan Genel Başkan Aydın, “Türkiye’nin en büyük işçi ve en çok emekçi insanlarının bir arada bulunduğu taşeron işçi vasfındaki arkadaşlarımız için elimizden geldiğince yardımda bulunmak istedik. Birkaç gece süren dağıtımlarımızda aynı zamanda bu arkadaşlarımızla bir kez de olsa yan yana gelme imkanı bulduk” dedi.

 

KOLİLER ÜYELERİN EVLERİNE KADAR GÖTÜRÜLDÜ

Dağıtımda özellikle üyelerin ulaşım sıkıntısı çekmemesi açısından, kolilerin bizzat adrese teslim edildiğinin altını çizen Genel Başkan Aydın, “Şanlıurfa kent merkezinin yanı sıra Eyyübiye, Karaköprü, Bağlarbaşı, TOKİ ve Sırrın bölgelerini kapsayan bir organize ile bizzat kendi araçlarımızla dağıtımlarımızı gerçekleştirdik. Kolilerin ağır olması nedeniyle üyelerimizin gerek nakliyat gerekse ulaşım sorunu yaşamasını istemedik. Tüm bunların yanı sıra dağıtımlarımızda üyelerimizin aileleri ile tanışarak hasret giderdik. Bu bizim için çok önemli. Çünkü biz büyük bir aileyiz” diye konuştu.

 

İŞÇİNİN GÖZÜ TORBA YASA’DA

Taşeron işçiye yönelik yıllık izinler, mesai düzenlemesi, çalışma koşulları ve kadro açısından olumlu-olumsuz birçok yeni düzenlemeyi içerisinde bulunduran Torba Yasası’nın ilk eleştirilerini de aldıklarını söyleyen Genel Başkan Aydın, “İkili görüşmelerimizde şunu bir kez daha gördük ki; taşeron işçinin olmazsa olmazı kadro meselesidir. Hükümetin bu konuda daha duyarlı olmasını bekliyoruz. Her an işten atılmak korkusu ile baş başa kalan işçi kardeşlerimizin sesine kulak verilmesini talep ediyoruz” dedi.

 

BAYRAM ÖNCESİ MAAŞ TALEBİ

Aydın, değerlendirmesinde ayrıca Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük ve Manisa Soma Kaymakamı Bahattin Atçı il yaptığı görüşmeleri de hatırlatarak “Başta bu iki önemli merkez olmak üzere tüm Türkiye’de taşeron işçi maaşlarının bayramdan önce ödenmesini bir kez daha talep ediyoruz. Aksi takdirde taşeron işçi bayramı buruk geçirecek ve çocuklarına harçlık dahi veremeyecek duruma gelecektir. Bir baba açısından büyük hayal kırıklığı olacak bu tür olayların önüne geçmek ve halkımızın refah düzeyini daha iyi yerlere getirebilmek açısından hükümetten yana beklentilerimiz var. Bunun için somut adımlar atılmasını bekliyoruz” diye konuştu.

Aydın konuşmasında son olarak koli yardımlarında desteklerinden ötürü Şanlıurfa İnsani Yardım Platformu Başkanı Osman Gerem’e teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 24 Temmuz 2014, 15:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195